En träningsdagbok på nätet

Följ MarathonEmmas vardag låt dig inspireras till att nå dina egna mål!

Bikefit = check!

Dagarna tickar ned med rasande fart. Det är nu BARA 186 dagar kvar till det att jag ska genomföra en Ironman. Jag har inte varit kompis med min ”nya” tempohoj riktigt och under helgen som var har jag fått möjligheten att göra en bikefit av duktiga Björn Andersson.
read more…

Energi/snacks: RAW chokladbollar

Jag älskar choklad och jag älskar framförallt kladdkaka. Här om veckan testade jag att göra RAW chokladbollar utan socker eller gluten som blev enormt lyckade och goda! För den som älskar kladdkaka som jag kommer hen att älska dessa då de smakar just kladdkaka. Dessa bollar är perfekta som energipåfyllning vid långpass eller till fredagsmyset.

read more…

3e veckan med virus

För typ 3 veckor sedan drabbades jag av ett virus och blev väldigt sjuk. Halsont, hosta och feber. Inget snorande (vilket jag är tacksam för). Det har visat sig vara väldigt långdraget och i måndags trodde jag mig vara frisk efter 2 veckor och smög i gång min träning. Efter ett tröskelpass löpning i onsdags kund jag knappt äta pga sådan smärta i halsen. Pyttsan!

Idag, söndag, är det första dagen jag känner mig helt frisk så imorgon gör jag ett nytt försök. Måtte jag vara frisk! Jag börjar bli liiite stressad över träningen inför Rom maraton den 8 April…

Håll tummarna nu…..

Mina träningsmål 2018

För några blogginlägg sedan blickade jag tillbaka på det gångna tävlingsåret och kunde konstatera att det blev ganska spontant år 2017. Lite som ett sabbatsår för att bara ha roligt. År 2018 däremot tänkte jag satsa lite mer och våga utmana mig. I detta inlägg avslöjar jag mina mål och delmål. Enjoy!

read more…

Frukost/mellanmål: Smoothie vid förkylning med ingefära

Smoothie är bland de bästa ”maträtter” man kan äta när man är sjuk/förkyld som jag är just nu. Det är enkelt att och går snabbt att göra samt är lätt att äta/dricka om man har ont i halsen samt innehåller massor med näring. Idag valde jag att göra en smoothie med ingredienser som är bra vid förkylning, t.ex. ingefära och citron. Nedan följer fulla receptet.

read more…

Förkylning = Datorarbete

FÖRKYLD. Jag är förkyld. Det är svårt för mig att ta in. Jag är aldrig förkyld. Det finns liksom inte på världskartan som egen företagare. Senast jag var det såhär ordentligt förkyld var minst 4 år sedan. Hur som helst, nu är jag det. Det är bara att acceptera. Både för mig och mina kunder då jag fått avboka allt som innefattar att gå utanför ytterdörren. Och att träna, det är det inte ens på ta om. Nej, nu är det husarest och soffan som gäller resten av veckan.

read more…

Kryddig ugnsbakad aubergine

Den senaste tiden har jag gått över till att äta antiinflammatorisk kost. Det vill säga en kost utan socker, gluten och ytterst lite kött/fågel/fisk. Jag trivs väldigt bra med denna kosthållning och den får mig att må mycket bättre i mina leder. Idag tänkte jag dela med mig av ett vegetariskt recept av ugnsbakade auberginer. Enjoy!

read more…

Tävlingsåret 2017

Under 2017 har jag för ovanlighetens skull inte haft några direkt specifika mål som varit mer utmanande utan jag har tagit det förhållandevis lugnt. Jag hade satt upp 2 huvudmål ifrom av en halvmaraton (Womens Health Halvmaraton) och en maraton (München Marathon) som fick inleda och avsluta tävlingsåret. Där i mellan deltog jag i ytterligare 7 tävlingar för skojs skull och i detta inlägg tänkte jag ge en snabb summering av loppen.

read more…

Hej!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 28 år och bosatt 2 mil strax utanför Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare normalviktigt liv. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål. Läs mer här!

Idag är jag långdistansidrottare och utbildad personlig tränare med inriktning löpning och mammamage. Jag håller även i inspirerande föreläsningar både för företag och privat personer samt gruppträning i form av fysisk aktivitet på recept samt löpgrupper.

Jag brukar säga att löpning är min passion, cykling mitt gift och simning mitt intresse.

År 2017 ingår jag även i teamet ASICS Frontrunner Sverige.

Follow on Bloglovin

Facebook: marathonemma
Instagram: marathonemma
Strava: Emma Bertilsson
Mail: hej@marathonemma.se
Bloggtopp löparbloggar Bloggtopp löparbloggar

Kategorier

Arkiv

Jag sponsras av

Jag sponsras av