En träningsdagbok på nätet

Följ MarathonEmmas vardag låt dig inspireras till att nå dina egna mål!

Veckans löppass; 4×4 minuter

Jag tänkte första att varje vecka delge ett av mina 4 löppass per vecka så att ni kan få inspiration till er egna löpträning. Mitt mål är att springa Womens Health Halvmaraton den 22 April under 2h. I detta inlägg delar jag med mig av veckans intervallpass i samarbete med Hammer Sport. Enjoy!

read more…

Mina personliga mål 2017

För någon vecka sedan delade jag med mig av mina träningsmål 2017. Men ett år består så mycket mer än bara träning för att utvecklas som person. Så nu tänkte jag även dela med mig av några av mina personliga mål också. Bland annat vill jag bli av med mitt sockerberoende som jag skapat under hösten (ja, du läste rätt), men också mycket mer. Här kommer en lista på några av punkterna;

read more…

5 tips för lyckad kosthållning

Att lyckas med en god kosthållning med bra mat som man mår bra av är inte alltid så lätt. När vardagen rullar igång kan det vara svårt att få till en god kosthållning. Varje söndag brukar jag och Tomas laga matlådor för nästkommande vecka, detta är ett sätt (av flera) för oss att hålla vår kosthållning. Annars blir det lätt att vi äter mat ute. Känner du igen dig?

I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips till en lyckad kosthållning.

read more…

Min första V-logg; innehållet i The healthy box

Jag har aldrig gjort en videoblogg förut men nu har jag gjort det. Jag filmar med min telefon så ljudet kanske inte är det bästa. Om det blir någon mer videoblogg får vi se, men prenumera gärna på min youtube-kanal då det om inte annat kommer att dyka upp träningsövningar för löpare i mellan åt.

 

Första arbetsdagen 2017

Sådär. Tänk vad tiden går fort. 3 veckors ledighet har verkligen svischat förbi och idag börjar jag att jobba igen. Just nu sitter jag på tåget påväg hem till Värmland, därför passar jag på att blogga lite. Väl framme i Karlstad är det dags för ett personalmöte med teamet på PT-Hörnan där jag bedriver delar av min verksamhet och under eftermiddagen har jag årets första PT-klienter. Januari börjar bli fullbokat så om du är intresserad av att boka en timme med mig är det hög tid att göra det nu.

Det ska bli skönt att komma igång igen efter ett så långt uppehåll. Nu är jag fylld med energi och redo att köra igång!

Må gott!

 

Kettlebells till hemmagymmet

På Västsvenska Träningsprodukter hittar ni dessa kettlebells från 200kr i olika vikter. När jag (och Tomas) flyttar till hus är ett av mina/våra krav att ha ett garage/källare med anslutning till ett eget hemmagym. I hemmagömmet ska det bland annat vara plats för 2 trainers uppkopplade till Zwift med tv, ett löpband och fria vikter till funktionell träning.

Först ut på önskelistan till de fria vikterna är kettlebells i olika vikter. Kettlebells är ett oerhört bra och mångsidigt träningsredskap som inte tar allt för stor plats, därför skulle jag även kunna tänka mig att införskaffa mig några sådana redan nu. Det är ju så smidigt för hemmaträning och lätt att skapa roliga pass med!

(Sponsrat inlägg)

Klä dig rätt för vinterlöpningen!

Hej på er.
Det är riktigt vackert ute! Ett riktigt vinterlandskap. Egentligen har jag inget vettigt att skriva idag, men ville bara dela med mig av denna fina vinterbild från Lötsjön i Sundbyberg samt tipsa om bra klädsel för vinterlöpning.

Tips på klädsel för vinterlöpning

  • Funktionsmaterial och kläder som andas. Bomull eller kläder som suger åt sig fukt gör att man lätt blir nedkyld vid kalla väderförhållanden. Dessutom blir det väldigt tungt att bära.
  • ”Lager på lager”-metoden. Använd hellre många tunna lager än få tjocka, detta ger en isolerande effekt.
  • Skor med bra grepp. Vintertid kan det vara riktigt lurigt med halka, ett par skor med bra grepp är därför superviktigt!
  • Vindavisande jacka/tights. Superbra och skönt att ha som yttersta lager på vinteroutfiten. Då slipper du även undan den kalla vinden.

Vill du ha fler tips för klädsel till vinterlöpning?

Läs gärna mitt inlägg som jag skrev tidigare i höst där jag ger tips på klädsel utefter temperatur. Du hittar det här.

read more…

New in; Tacx i-Vortex smart cykeltrainer

Min gamla cykeltrainer (Tacx Santori) har gjort sitt sedan lång tid tillbaka.. Den gnäller något förfärligt och är dessutom sned, dock med all förståelse då jag har använt den flitigt under 3 vintersäsonger. Nej, idag tog jag äntligen tag i saken och köpte mig en ny smart-trainer.

read more…

Hej!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 27 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål. Läs mer här!

Idag är jag långdistansidrottare och utbildad personlig tränare med inriktning löpning och livsstilsförändringar. Jag håller även i inspirerande föreläsningar både för företag och privat personer.

Jag brukar säga att löpning är min passion, cykling mitt gift och simning mitt intresse.

Follow on Bloglovin

Facebook: marathonemma
Instagram: marathonemma
Strava: Emma Bertilsson
Mail: hej@marathonemma.se
Bloggtopp löparbloggar

Kategorier

Arkiv

Jag sponsras av

Jag sponsras av