En träningsdagbok på nätet

Följ MarathonEmmas vardag låt dig inspireras till att nå dina egna mål!

Veckosummering av vecka 45

Det var länge sedan jag delade med mig av en veckosummering av den gångna veckans träning men nu känner jag att det är dags att ge er en uppdatering igen. Denna vecka har varit relativt lugn i och med att jag (och min sambo) genomgått en detox-kickstart och inte haft 100% med energi. Därför har jag enbart hållt mig till lågintensiv träning under mjölksyratröskeln.

Måndag: 
Tisdag: Långpass löpning, 14 km
Onsdag: Tröskelintervaller cykeltrainer, 4x4min
Torsdag: Tröskelintervaller löpning, 5x6min
Fredag: Tröskelintervaller cykeltrailer, 7x4min
Lördag: Distans löpning, 8 km
Söndag: Fysträning och spinning med laget

Total träningsmängd: 6h 42min 50sek

 

Linssoppa med paprika

Detoxveckan fortsätter och det går förvånansvärt bra. Femte dagen gjord och bara 2 dagar kvar, de två tuffaste… Lördag och söndag! Men det ska gå, har vi kommit såhär långt kan vi inte falla så att säga. ;P

Igår blev det en linssoppa till middag. Jag älskar linssoppa så detta föll mig väldigt gott i smak. Därför tänkte jag även dela med mig av receptet här. Enjoy!

read more…

Frukost: Chiapudding

Denna vecka genomgår jag och min sambo en detoxvecka där vi utesluter allt gluten, mejeri och socker. Detta gör att jag har blivit tvungen att byta ut min standardfrukost med gröt mot chiapudding. Den blev riktigt god och en favorit hos mig så jag tänkte dela med mig av receptet i detta inlägg.

read more…

Nya löparskor; ASICS RoadHawk FF

Igår fick jag ett spännande paket med posten från favoritmärket Asics. Jag hade ingen aning om vad det skulle innehålla så jag blev riktigt glad när jag såg att det var ett par löparskor (ASICS RoadHawk FF) som jag hört mycket gott om från andra temakompisar i ASICS Frontrunner Sweden. Jag gillar att skorna är svarta då jag länge tittat på ett par löparskor av mer neutral färg.

read more…

Detoxvecka

Dom senaste månaderna har både jag och min sambo vanskött våra kostvanor, mycket beroende på det tragiska som hänt i vår familj och det därmed medfört att vi inte orkat lägga energi på bra kost. Nu känner vi dock båda två att det är dags att ta tag i det hela en gång för alla. Inte minst för att vi båda gått upp ca 5 kilo under den här perioden och mår allmänt dåligt.

Så denna vecka ska vi rensa kroppen med en detoxvecka (light-variant) där vi ska utesluta allt socker, mejeri och gluten. Istället kommer det bli mycket råvaror och grönt/vegitariskt. Vi har snart genomgått 2 dagar och hittills har det gått förvånansvärt bra. Hur fortsättningen följer återstår att se och jag kommer hålla er uppdaterade!

 

Att komma tillbaka från en dipp

Ni vet att livet hemma hos oss varit lite upp och ned den senaste månaden. För nästan exakt 1 månad sedan fick vi det där beskedet/samtalet alla barn bävar över att få någon gång i livet, ens ena förälder är död… I vilket fall som helst går livet vidare, vare sig man vill eller inte. Nu känns det mesta under kontroll och vi har återgått till vårt normala liv med arbete och fritidsaktiviteter.

Dock känns det ändå tungt att börja igen, kroppen är helt urpumpad på energi och all stress/negativ energi har gjort så att vi båda mått dåligt fysiskt. Vi gör ändå vårt bästa och tänker att all rörelse som blir av är bra rörelse och det är nog lite så det kommer få se ut den närmaste tiden också med vår träning, eller rättare sagt min träning. Det tar tid att läka sår helt enkelt!

read more…

Vår nya familjemedlem Esset

I samband med dödsfall i vår familj (som stod oss nära) fick vi även ta över denna söta 11-åriga tant vid namn Esset. Esset är en dvärgsnauzer som är pigg, glad och älskar livet! Jag har länge viljat ha en liten hund (och katt) men min sambo har sagt emot hela tiden. Nu fick vi inget val om vi inte ville avliva henne istället, så nu välkomnar vi vår nya familjemedlem med öppna armar! Visst är hon söt?

read more…

Första passet på det nya maratonprogrammet

Det är oktober och färgerna sprakar ute! Det är så fint med alla dom varma färgerna på löven. Speciellt som idag då också solen skiner och det är strålande vackert väder. Underbart! Idag sprang jag mitt första pass på mitt nya maratonprogram för Rom Maraton. Det blev ett lunchpass på 5 km distans. Inget märkvärdigt med andra ord. Nu till en början kommer jag att hålla mig till 2 löppass/vecka för att sedan trappa upp till 3 löppass/vecka. Detta eftersom jag inte bara springer utan cyklar och simmar också. Så utöver löppassen blir det 4 pass till per vecka, MINST!

read more…

Maratona di Roma 2018

Efter förra söndagens flopp i München är jag redan sugen på revansch, så den 8 April 2018 springer jag en ny mara i Italien. Närmare bestämt Rome Marathon! Jag har länge viljat åka till Rom på semester för att se den vackra staden, så varför inte köra 2 flugor i en smäll? Jag ser verkligen fram emot denna springtur! :D

Har någon av er sprungit Rom Maraton?

Vad tyckte du om det isf? Tell me!

read more…

Hej!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 28 år och bosatt 2 mil strax utanför Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare normalviktigt liv. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål. Läs mer här!

Idag är jag långdistansidrottare och utbildad personlig tränare med inriktning löpning och mammamage. Jag håller även i inspirerande föreläsningar både för företag och privat personer samt gruppträning i form av fysisk aktivitet på recept samt löpgrupper.

Jag brukar säga att löpning är min passion, cykling mitt gift och simning mitt intresse.

År 2017 ingår jag även i teamet ASICS Frontrunner Sverige.

Follow on Bloglovin

Facebook: marathonemma
Instagram: marathonemma
Strava: Emma Bertilsson
Mail: hej@marathonemma.se
Bloggtopp löparbloggar Bloggtopp löparbloggar

Kategorier

Arkiv

Jag sponsras av

Jag sponsras av