En träningsdagbok på nätet

Följ MarathonEmmas vardag låt dig inspireras till att nå dina egna mål!

Min träningsplan inför Ironman Kalmar 2018

Japp. Som ni vet ska jag delta och genomföra Ironman Kalmar 2018. Det vill säga simma 3,8 km, cykla 18 mil och springa 42 km under 16 timmar. Det kommer att bli min livs prövning, och då menar jag framförallt all träning inför! I detta inlägg tänkte jag dela med mig lite av mitt tilltänkta upplägg för mitt mål att ta mig igenom detta. Den största utmaningen är att jag har en reumatisk sjukdom att ta hänsyn till, men det ska gå! Jag har bestämt mig!

read more…

Det är faktiskt på riktigt; IRONMAN Kalmar 2018!

Ja, tidigare idag knackade det på dörren. Utanför stod en kille med ett mystiskt paket. Först trodde jag att han gått fel, men det hade han inte. Det stora paketet var till mig!

När jag väl öppnade paketet svallade många känslor upp då det första jag såg var IRONMAN-loggan. Det är på riktigt nu! Jag ska göra en Ironman! Efter att ha grävt lite i paketet visade det sig vara den där ironman-ryggan. Den trodde jag inte att man fick förens självaste tävlingen så det kom som en stor överraskning!

Det är med andra ord dags att börja leva upp till titeln om jag ska kunna bära denna rygga till träningarna utan att skämmas! Haha.

Usain Bolt – en förebild att lära av

Inlägg i samarbete med Jessica Fast.

Inom alla sporter eller träning är det viktigt med förebilder. Hur många tennisspelare har inte sett upp till Björn Borg och inspirerats av hans sätt att träna och spela? Detsamma gäller löpning. En som i många år varit en stor inspirationskälla för alla som tycker om att springa både korta och långa distanser har varit den fenomenala löparen Usain Bolt. Det var nog många som följde hans sista framträdande i augusti och beklagade att denna suveräna idrottsman inte längre kommer att återfinnas på tävlingsbanorna. Men tack vare sin framgång och sitt vinnande sätt kommer han alltid vara en förebild för många vilket gör honom till en perfekt frontfigur i många sammanhang, något som bland annat Poker Stars insett.

Men vad är det som gjort att Usain Bolt har lyckats så bra och funnits med i toppen i så många år? Vad i hans träning och tänkande kan vi själva ta med oss när vi ger oss ut i löparspåren?

read more…

Veckosummering av vecka 37

Måndag: 
Tisdag: Långpass löpning, 22 km
Onsdag: Cykeltrainerpass + simning
Torsdag: Backintervaller löp + löpstyrka ben
Fredag: Morgonjogg + 5 km terränglöpning
Lördag: Landsvägscykling 9 mil
Söndag: 
Långpass löpning, 17 km

Denna vecka har kännas riktigt bra. Jag har fått in mycket löpning och framförallt då 2 långpass. Härligt! München marathon närmar sig med stormsteg och det går ju inte att blunda för (även om jag skulle vilja, haha). På lördagen var vi ett gäng ute på cykeltur från nya Team Rynkeby Värmland 2018, det var väldigt roligt att få prata och lära känna dem lite redan nu. Nästa vecka ska löpning fortfarande ligga i fokus. Mitt mål är att få in 2 långpass även då.

Total simning: 34min (1500 meter)
Total löpning: 6h 34min (53,7 km)
Total cykling: 4h 7min (10,4 mil)
Total styrketräning: 20min
Total träningstid: 11h 37min 05sek

 

Veckoplan inför sista veckan innan Lidingöloppet

Vi är snart inne i sista veckan innan Lidingöloppet går av stapeln. 23 September går starten och det kan vara bra att få lite tips inför loppet. Oavsett om du ska springa full distans (30km), halva eller tjejloppet så handlar det mest om att vila och samla på krafter dagarna inför loppet, men det finns en del andra saker man kan göra också. I detta inlägg delar jag med mig av några. Enjoy!

read more…

Ett färdigt pass löpstyrka för ben

Efter dagens lunchpass med backintervaller beslutade jag mig för att fortsätta med ytterligare lite styrka för benen hemma i form av en cirkelträning under totalt 20 min. Min tanke när det kommer till anpassad styrketräning till en specifik idrott är att den ska efterlikna rörelsen. I löpning springer man t.ex. alltid med ett ben i marken. Vad passar inte då bättre än enbensövningar?

I detta inlägg tänkte jag dela med mig av passupplägget för dessa 20 min effektiv styrka för löpare. Enjoy!

read more…

Veckosummering av vecka 36

Måndag: Simträning med i2if, 1h + 5 km terränglöpning
Tisdag: Backintervaller löp, 1h
Onsdag: Cykeltrainerpass + 5 km lätt jogg
Torsdag:
Fredag: Simbassäng, 20x50m + lätt jogg 5 km
Lördag:
Söndag: 
Velothon Stockholm 60 

Denna vecka har gått lite upp och ned. Veckan började bra men i mitten på veckan kände jag mig väldigt hängig, som att jag var påväg att bli sjuk. Därav lite extra vila då jag under söndagen skulle cykla lopp i Stockholm. Allt som allt är jag nöjd med träningen. Säsongen börjar lida mot sitt slut när det kommer till tävlingar och jag har bara 1 lopp kvar på årsplanen, nämligen München Marathon den 8e oktober! Så nu är det dags att sadla om till det och lägga all fokus på löpning (läs långpass) med start imorgon.

Total simning: 1h 36min (3750 meter)
Total löpning: 2h 3min (16,3 km)
Total cykling: 2h 40min (7 mil)
Total styrketräning: –
Total träningstid: 6h 26min 27sek

 

Race-Rapport; Velothon Stockholm 60, 2017

Velothon Stockholm 60, årets sista cykellopp. Ett kortare lopp på knappt 5 mil som äger rum på Stockholms innergator. Det unika med loppet är att det är avstängt för biltrafik vilket är ganska häftig upplevelse.

För den som vill ha den korta versionen kämpade jag mig igenom detta lopp med extrem ryggvärk och slutade på en 9e placering bland damerna!

read more…

Team Rynkeby 2018!

Jag är så otroligt glad! Efter ett sabbatsår från Team Rynkeby Värmland är det nu dags för min älskade gula pärla och vapendragare Bernad att ta oss till Paris igen. Med andra ord, jag blev antagen till Team Rynkeby Värmland 2018!

Det har hänt väldigt mycket sedan år 2016 då jag senast var med, många i min närhet har drabbats av cancer (och då också ett barn). Detta har fått mig att vilja vända alla förtvivlande känslor om hjälplöshet till att faktiskt kunna bidra med något, igen!

Och det allra bästa är att med mig på tåget har jag min sambo vid min sida som lagkamrat!

Veckosummering av vecka 35

Måndag: 
Tisdag: Terränglöpning, 60min + Simbassäng 4x500m
Onsdag: Cykeltrainer, distans 60 min
Torsdag: Styrka 60min (ben/core) + Simbassäng 2x750m
Fredag:
Löpning, 6 km distans
Lördag:
Cykling 2 mil LVG
Söndag:
Långpass löpning, 2h terräng/asfalt

Total simning: 1h 27min (3500 meter)
Total löpning: 3h 40min (30,2 km)
Total cykling: 1h 53min (4,5 mil)
Total styrketräning: 1h
Total träningstid: 8h 00min 04sek

Denna vecka började väldigt hektisk i Stockholm med utbildning och mycket stillasittande. Sedan har även jobbet krävt en hel del av mig så jag är väldigt nöjd med de 8 timmar träning jag lyckades skrapa ihop. Kroppen känns bra efter förra veckans fjällmara och jag har fått min första träningsvärk på mycket länge. Otroligt gott!

Hej!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 28 år och bosatt 2 mil strax utanför Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare normalviktigt liv. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål. Läs mer här!

Idag är jag långdistansidrottare och utbildad personlig tränare med inriktning löpning och mammamage. Jag håller även i inspirerande föreläsningar både för företag och privat personer samt gruppträning i form av fysisk aktivitet på recept samt löpgrupper.

Jag brukar säga att löpning är min passion, cykling mitt gift och simning mitt intresse.

År 2017 ingår jag även i teamet ASICS Frontrunner Sverige.

Follow on Bloglovin

Facebook: marathonemma
Instagram: marathonemma
Strava: Emma Bertilsson
Mail: hej@marathonemma.se
Bloggtopp löparbloggar Bloggtopp löparbloggar

Kategorier

Arkiv

Jag sponsras av

Jag sponsras av