En träningsdagbok på nätet

Följ MarathonEmmas vardag låt dig inspireras till att nå dina egna mål!

Premiärsimmet i öppet vatten

Sommaren har gjort entré här i Värmland och hela helgen har bjudit på sommarvärme och sol. Igår (lördag) befann vi oss på landet hos mina föräldrar och jag passade på att ta mitt första premiärsim i öppet vatten för detta år med våtdräkt. Det gick över förväntan bra och jag simmade drygt 700m utan problem.

Nu längtar jag till Vansbrosimningen som jag och min sambo båda ska delta i den 8 Juli. Det blir första gången för båda att simma full distans på 3000m.

Veckosummering av vecka 20

Måndag: 
Tisdag: Distans 7 km + 34 km cykling (tempocykel)
Onsdag: 
Torsdag: 6 km i marafart
Fredag: 
Lördag: Morgojogg 5 km
Söndag: Långpass 18 km

Veckan som gått har innefattat mycket jobb med avslutningar av olika grupper, men jag har ändå hunnit med mina 4 inplanerade löppass som jag tänkt springa. Att jag hann ta en premiärtur med nya tempocykeln var också riktigt nice!

Nästa vecka tänkte jag försöka cykla mer till jobbet om vädret tillåter. Dessutom är det en kort vecka då jag är ledig tors och fre. Skönt!

MarathonEmma testar Linas Matkasse

För länge sedan då Linas Matkasse var en ny tjänst i Karlstad vann jag en kasse, jag hade ingen aning om vad det var men blev väldigt frälst i konceptet. Nämligen att man varannan vecka får en matkasse levererad med råvaror och recept så att man kan tillaga näringsrika måltider. Det spar både tid och energi samt onödigt svinn.

read more…

Tillökning i cykelfamiljen; Planet X Tempocykel

För cirka 2-3 år sedan fastnade jag för triathlon, åren innan det cyklade jag mycket landsvägscykel. Idag tog jag steget och införskaffade mig en tempocykel att ha till min triathlon-träning. Tanken är att denna ska ta mig igenom min första Ironman tävling nästa år!

Det är alltid roligt med en ny cykel med det känns extra roligt och spännande med en ny typ! Tyvärr har det börjat regna såhär på eftermiddagen så det blir inget premiäråk idag, men förhoppningsvis blir det de en dag i veckan. Längtar!

 

Tips: Klä dig rätt för landsvägscykling!

Inlägget innehåller reklam för sportlala.se 

Det är vår! Även om den kom lite senare i år än tidigare år så är den mer än välkommen! Vår = Cykelsäsongen börjar utomhus och det gäller att klä sig smart. Detta tillför ju därför en del kompletteringar i cykelgarderoben. I detta inlägg tänkte jag dela med mig av klädsel för vårcykling samt vad som är värt att investera i. Dessutom bjuder jag i samarbete med sportlala.se på en rabattkod på upp till 60% av craft cykelkollektion. Enjoy!

read more…

Recept: Fisksoppa med saffran och tomat

Jag har snöat in mig lite på att äta mindre rött kött och mer fisk just nu för mina leders skull, så idag tänkte jag dela med mig av ett gammalt recept på en fisksoppa som jag tycker väldigt mycket om. Saffran är sjukt gott till fisk om ni frågar mig. Enjoy!

read more…

Veckosummering av vecka 18

Måndag: Distans 5 km
Tisdag: Cykelpendling till jobbet (totalt 5,2 mil lvg)
Onsdag: Intervaller, 10x40s + corestyrka 30 min
Torsdag:
Fredag: Distans 5 km
Lördag:
Söndag: Simning, 1500m

Den här veckans träning har jag lyckats med riktigt bra tycker jag, enda som jag inte fick ihop var ett långpass. Men det kommer bli lättare att få till nu när jag inte behöver åka till Stockholm mer. Totalt har jag ändå fått ihop 15,6 km löpning, drygt 5 mil cykling och 1500m simning.

Är du nöjd med din veckas träning?

 

Vidareutbildning; SAFE Idrottsnutrution

Idag var det dags för mig (och 2 av mina kollegor) och ta oss tillbaka till skolbänken för att utöka kunskapsbanken som personliga tränare. På dagens agenda stod vidareutbildning i idrottsnutrution genom SAFE ledd av Jill Holmström. Jättebra kurs där vi dök lite djupare i kosthållning för prestation, kosttillskott, alkoholens påverkan, vitaminer och mineraler m.m.

Det gav mig enorm inspiration och mersmak för att lära mer om kost, så det är inte omöjligt att det blir en till utbildning inom området snart.

 

Sista resan till Sthlm!

”Hur tänkte du/ni där? Framgången/pengarna finns ju i Stockholm.”

 

Japp, så var den där dagen äntligen här. Den allra sista dagen jag pendlar till Stockholm för jobb/umgänge med mig blivande sambo. Imorgon efter att jag har slutat jobba går det sista flyttlasset till Värmland och vi är sambos. På riktigt! Detta medför att jag kommer att avsäga mig allt fysiskt jobb (med undantag för enskilda uppdrag) i Stockholm framöver och alla resor som bär av till Stockholm kommer enbart att vara nöjesresor. Hur underbart?!

Många brukar ställa frågan till oss; ”Hur tänkte ni där? Framgången/pengarna finns ju i Stockholm.” Faktum är att jag från början av min karriär tänkte att jag skulle flytta till Stockholm, precis som alla andra. Men efter att ha arbetat där i några år nu och pendlat (läst flängt) mycket så har min syn på livskvalitet förändrats…

read more…

Strålande sol, 13 grader och premiär för kortärmat!

Idag är jag lycklig för idag är det både sol och 13 grader varmt vilket innebär premiär för t-shirt under dagens löppass. Visserligen bara 5 km distans men helt underbara sådana. Och vet ni vad det bästa är? Resterande dagar av veckan ser ut att bli lika underbara! Maj levererar! Tjohoo!

Har du sprungit i kortärmat utomhus för i år än?

 

Hej!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 28 år och bosatt 2 mil strax utanför Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare normalviktigt liv. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål. Läs mer här!

Idag är jag långdistansidrottare och utbildad personlig tränare med inriktning löpning och mammamage. Jag håller även i inspirerande föreläsningar både för företag och privat personer samt gruppträning i form av fysisk aktivitet på recept samt löpgrupper.

Jag brukar säga att löpning är min passion, cykling mitt gift och simning mitt intresse.

År 2017 ingår jag även i teamet ASICS Frontrunner Sverige.

Follow on Bloglovin

Facebook: marathonemma
Instagram: marathonemma
Strava: Emma Bertilsson
Mail: hej@marathonemma.se
Bloggtopp löparbloggar

Kategorier

Arkiv

Jag sponsras av

Jag sponsras av