En träningsdagbok på nätet

Följ MarathonEmmas vardag låt dig inspireras till att nå dina egna mål!

Veckans löppass: Långa intervaller, 6×500 meter

Hej löparvänner! Den här veckan tänkte jag dela med mig av dagens löppass som jag utförde nu på förmiddagen, nämligen långa intervaller om 6×500 meter och i detta inlägg får ni ta del av mitt passupplägg. Enjoy!

Såhär gör du passet:

Uppvärmning: 10-15 min lätt jogg följt av 2 koordinationslopp/stegringslopp på 60-100 meter.
Pass: 6×500 meter i 20-30s snabbare än tilltänkt tävlingsfart. Aktiv vila 1 minut.
Nedvarvning: Lätt jogg hem följt av några minuters rörlighet/stretch samt varmt bad.

Under morgonen/förmiddagen har det snöat och varit riktigt uschligt väder utomhus men jag tog ändå beslutet att utföra intervallerna utomhus. En liten chansning med mina ledproblem men eftersom jag har ett badkar så tinade jag upp kroppen med ett bad direkt efter löprundan och försökte att klä mig smart. Självaste passet gick väldigt bra, kroppen svarade fint och alla intervallerna kändes riktigt bra.

Hur gick det för dig med passet? Berätta gärna.

Kommentera inlägget.

 

Jag är Asics Frontrunner Sverige 2017!

Redan i början på förra veckan blev jag kontaktad och i torsdags blev det klart, som rubriken lyder är jag Asics Frontruiner Sweden 2017. Tillsammans med 19 andra personer är vi ett team där är löpning vår största passion. Jag vet, det är ofattbart. Helt ofattbart! Även för mig. Det är en enormt stor ära och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunna tänka mig att Asics skulle vilja ha med mig i sitt superteam som består av bland annat Lisa Nordén (Triathlon), Jonas Buud (Ultralöpare) och David Nilsson (Maratonlöpare)….

read more…

Söndagsmys på landet och den gångna veckans träning

Den här veckan har bjudit på både strålande sol och regnrusk med is. Idag söndag har det varit strålande sol och jag inledde den då givetvis med att springa ett fantastiskt härligt långpass löpning i vårsolen, dock var det väldigt halt på sina ställen men jag tog mig runt mina 15 planerade kilometer ändå. Under långpass ska det ju ändå inte gå speciellt fort.

Efter löpturen åkte jag och Tomas ut till landet för att grilla lite korv och fortsätta mysa i vårsolen, helt underbart! Nu har vi massor med energi för kommande arbetsvecka.

read more…

Veckans löppass; tröskelpass 2×10 minuter

I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mitt passupplägg för dagen inför Womens Health Halvmaraton. Idag var det dags för ett utav mina favoritpass, nämligen tröskelpass. Jag älskar känslan av att känna sig stark och kunna springa länge i ett högt tempo. Syftet med ett tröskelpass är att höja sin anaerobiska tröskel genom att springa strax under mjölksyratröskeln.

read more…

Blixthalka!

Visst ser bilden ovan ut som en väldigt vacker dag med frost i träden? Det kan jag säga att den inte var. Dagen började allt annat än bra, efter att nästan ha glidit ned i diket pga den extrema halkan under en hastighet av 20 km/h (i en kurva) så gick det sedan i max 40 km/h. Även på motorvägen. Detta ledde till att jag kom försent till samtliga jobb och det blev en väldigt stressig dag och det var ju inte bara jag som led av detta problem så allt blev utdraget på tiden.

Sådana här dagar är det mycket lätt hänt att fastna i det negativa, inget gick ju riktigt som det var tänkt idag pga av detta kaos. Det är vid sådana här tillfällen/dagar som det är extra viktigt för mig att avsluta dagen med att skriva ned 3 positiva saker med dagen och idag tänkte jag dela med mig av mina 3 positiva saker av min kaostorsdag:

  1. Jag varken åkte eller krockade i trafiken och kom hem välbehållen.
  2. Jag löste situationen och kunde avsluta arbetsdagen med ett väl utfört jobb trots allt.
  3. Under dagen fick jag 2 mycket positiva samtal som gjorde mig glad.
Vilka är dina 3 bra saker med din dag? Låt mig veta! :)

 

Alla hjärtans dag!

14 Februari och alla hjärtans dag är här. Många anser att denna dagen är till överdrift och att denna dag inte ska behöva vara speciell mot någon annan. Själv tycker jag om denna dag, en dag fylld med kärlek. Det fina med kärlek är att den inte behöver kosta något, bara att man visar att man bryr sig om sina nära och kära räcker gott och väl. Med ord eller handlingar. Så lyft luren och ring till någon som håller dig varmt om hjärtat och kanske bestäm något roligt att göra, ord och möten betyder så mycket mer än text och Facebook.

Med det sagt önskar jag er alla läsare och kunder en riktigt trevlig alla hjärtan dag tillsammans med era nära och kära, love you all!

Med kärlek!
Emma ”MarathonEmma” Bertilsson

 

Ett mysigt långpass och övriga veckans träning

Alltså, dom två senaste dagarna har varit helt fantastiskt underbara! Det är sådär lagom kallt, solen skiner och det är ett lätt snötäcke med med pudersnö ute. Dock har jag jobbat i helgen inomhus så jag har bara kunnat längta efter att få snöra på mig skorna och bege mig ut. Idag vid lunchtid låste jag dörren för lokalen och kunde bege mig ut på en lång mysig/kravlös långrunda med löpning. Det blev totalt 14 km och vet ni vad? Jag njöt av varenda steg! Löpning är livet!

read more…

Veckans löppass; 3x5x40 sekunder

Idag är det onsdag vilket innebär löpintervaller för min del. Jag kunde faktiskt springa utomhus idag vilket gjorde mig enormt glad då jag suttit inne med bokföring hela förmiddagen. Frisk luft gör så mycket för välmåendet och idag bjöds det på korta intervaller om 40 sekunder. I detta inlägg tänkte jag bjuda på dagens passupplägg så att du också kan göra det. Enjoy!
 

3x5x40s, såhär gör du passet:

Uppvärmning: 2-2,5 km lätt jogg (zon 2) följt av 2 stegringslopp på ca 100 meter.
Pass: 3x5x40s med 20s vila. Setvila 90s. Alltså, 5×40 sekunders rusch med 40 sekunders vila mellan intervallerna som upprepas 2 gånger till. Mellan varje set om 5x40s intervaller är det en liten längre vila på 90s. All vila är aktiv, dvs. att du håller dig i rörelse.
Nedvarvning: 2-2,5 km lätt jogg (zon 2).

Passet kändes väldigt bra för mig idag och jag är nöjd. Jag kände mig oerhört pigg och fräsch så det var extra kul att springa dessa intervaller.

Kommentera inlägget.

Frukosttips; Risenta frögröt

Visste du att frukost är något som de allra flesta äter samma sak varje morgon året om utan några som helst problem? Jag tillhör en av dem men ibland kan det vara kul att testa något nytt och för några veckor sedan hittade jag en ny frukostfavorit från Risenta, nämligen frögröt!

read more…

5 tips till ett mysigt långpass

Idag var en sådan där dag som jag sprang ett underbart mysigt långpass på 13 km. Det är helg vilket i min värld betyder att en av dagarna består av ett mysigt långpass medan den andra är en vilodag. Idag bjöds det på långpass. Målet med springturen var bara att må bra och ha känslan av att kunna/vilja springa lika lång sträcka till efter 13 km. Jag lyckades uppnå målet och är både nöjd samt fylld med massor av positiv energi. Perfekt till eftermiddagens aktiviteter i huvudstaden tillsammans med min blivande sambo Tomas.

Sådana här långa pass gäller det att dra ned på tempot något extremt mycket och man bör inte stirra sig blind på klockan utan gå efter känsla. Det funkar alltid bäst för mig.

Fler tips till ett lyckat mysigt långpass finner ni här nedan. Enjoy!

read more…

Hej!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 27 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål. Läs mer här!

Idag är jag långdistansidrottare och utbildad personlig tränare med inriktning löpning och livsstilsförändringar. Jag håller även i inspirerande föreläsningar både för företag och privat personer.

Jag brukar säga att löpning är min passion, cykling mitt gift och simning mitt intresse.

Follow on Bloglovin

Facebook: marathonemma
Instagram: marathonemma
Strava: Emma Bertilsson
Mail: hej@marathonemma.se
Bloggtopp löparbloggar

Kategorier

Arkiv

Jag sponsras av

Jag sponsras av