Idag är det skärtorsdag och påsken har precis börjat! Finns det något annat livsmedel än ägg som är så förknippat med påsken som just ägg är? Förutom kycklingar då såklart, men även de kommer härstammar från ägg. ? I detta inlägg hittar du lite kul och nyttig fakta om just ägg. Enjoy!

Ägg är ett fantastiskt praktiskt livsmedel med dess smart förpackning och är proppade med nyttigheter som dessutom är otroligt gott! Ägg är fullmatade med protein och andra nyttigheter. Gulan ger ett rikt vitamintillskott (främst vitamin A, E, D och folat) samt en dos nyttiga mineraler som järn och selen.

Kokta ägg lämpar sig inte bara på påskbordet utan även som praktiskt förpackat mellanmål till utflykten eller efter ditt träningspass. ?

– Ett färskt ägg flyter till botten och ett gammalt ägg flyter. Därför är det lätt att ta reda på om ägget är gammalt genom att lägga det lägga det i en skål med vatten.
– Varje ägg har en kod stämplat på sig, koden på ägget berättar bland annat vart ifrån ägget kommer, om de är ekologiska, kommer från frigående höns eller burhöns m.m. Lär dig knäcka koden på följande länk: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/text-pa-forpackning-markning/hur-ska-agg-markas?AspxAutoDetectCookieSupport=1
– Vill du veta om ett ägg är hårdkokt utan att skala det? Prova att snurra det. Är det löst eller okokt kommer det att vackla medan ett hårdkokt snurrar perfekt.

Med det sagt önskar jag dig en glad påsk! ??

Vill du ha hjälp med din kost för att nå ditt mål? Jag ger dig verktygen att lyckas genom ett skräddarsytt kostupplägg just för dig och dina förutsättningar. Du väljer själv om du vill ses över ett samtal vid uppstarten (där det även igår en mätning av din kroppssammansättning genom en InBody-Scan) eller om du vill köra online.

Just nu har jag 3 platser lediga, först till kvarn gäller.

PRIS: 1290kr

För bokning och frågor, maila info@marathonemma.se