Du som har simmat vansbrosimmet, testat på swimrun eller håller på med triathlon vet hur jobbigt/svårt det kan vara att ta på sig en våtdräkt. Speciellt första gångerna, frågor som “är den för liten?” eller “ska den verkligen sitta så tight?” brukar ofta cirkulera i huvudet.

I detta inlägg tänkte jag dela med mig av några småknep och tips på hur du kan underlätta för att trä på dig våtdräkten. Enjoy!

3 olika metoder/tips för att ta på dig våtdräkten

  • Ut-och-in. Personligen brukar jag alltid ha som vana att låta våtdräkten torka ut och in, sedan klär jag även på mig den “ut och in”. Jag stoppar i fötterna och sedan rullas dräkten på, det enda krångliga är att man måste tänka lite bakvänt men jag tycker det är det smidigaste sättet att få på sig en våtdräkt.
  • Plastpåsar. Andra föredrar att klä på sig våtdräkten “rättvänd” men istället trä på tunna påsar på händer och fötter så att våtdräkten ska “glida på” lättare.
  • Blötlagd våtdräkt. Det finns också en del som föredrar att blöta ned sig själv och våtdräkten innan de klär på sig den. Vått mot vått brukar ge en “glidande” effekt.

Något du alltid bör tänka på när du klär på dig en våtdräkt är att vara försiktig så att du inte river upp hål i gummit, speciellt om du har långa naglar. Därför är det bättre att greppa tag på insidan om våtdräkten och dra (den matta ytan).

Det gäller att testa sig fram och hitta den metod som passar bäst för just dig och kom ihåg – Övning ger färdighet, precis som med allt annat här i livet. ;)