Kom igång med träning efter graviditet

Mammamage- Träning

 Vill du komma igång med träning på och återfå kontrollen/funktionen av din mage på ett säkert sätt efter din graviditet? Att få en fullt fungerande mag- och bäckenbottenmuskulatur är svårt. Det är svårt att veta om man gör rätt och hur det ska kännas. Jag hjälper dig igång på ett säkert sätt!

Mammamage-träning online

Oavsett vart du bor så kan du få min hjälp med både kost och träning genom onlinecoaching. Du får tillgång till en app där du hittar ditt skräddarsydda kost- och/eller träningsprogram som är anpassat efter dina mål och förutsättningar.  Där kan du kan enkelt följa dina framsteg, skicka in veckouppdateringar och dessutom chatta med mig om du funderat över något!

Mammamage-träning i Forshaga

Med mig som din personliga tränare garanterar jag dig att du alltid tränar helt enskilt i Svealandsklinkens lokaler i centrala Forshaga och givetvis är din bebis också välkommen att följa med!

Adress: Järnvägsgatan 30c, Forshaga
 

Varför mammamage-träning?

Under graviditeten töjs magmusklerna ut i takt med att barnet växer. Vilket är helt naturligt. Ju mer magen/barnet växer inifrån desto mer påverkas såklart magmusklerna, bukhinnan och bindväven som omger musklerna. De djupa magmusklerna töjs tillsammans med övriga strukturer ut och blir efter förlossningen långa och slappa, som ett gammalt gummiband.

En magdelning (diastas) bildas och hur lätt/snabbt kroppen återhämtar sig är individuellt. Det är dock viktigt att göra det på rätt sätt för att undvika senare komplikationer.

 

FAQ

Nedan kan du ta del av de vanligaste frågorna som förekommer av kunder. Skulle du inte hitta svaret på den fråga du har är du självklart välkommen att maila mig den till info@marathonemma.se eller använda dig av kontaktformuläret längre ned på sidan.

Vad ingår?

Första tillfället består av en krav- och behovsanalys där vi under ett samtal pratar om din nuvarande livssituation, graviditet och målsättning. Du kommer att få fylla i en hälsodeklaration om din nuvarande aktivitet och hälsotillstånd.

Vi kommer också att göra en mätning av din diastas och aktiveringsövningar för den inre coremuskulaturen. Därefter kommer vi att påbörja träningen med att sakta men säkert bygga upp en stark kropp inifrån och ut. Vi kommer att starta från grunden med aktivering av inre coremuskulatur för att sedan successivt öka intensitet/belastning. När din kropp är redo kommer vi även successivt gå över till träning som är specifikt anpassat för just dig som mamma.

Första tillfället varar ca 60 min, återbesök ca 45 min.

När kan jag boka tid efter förlossningen?

Du kan boka en tid så fort du har läkt och känner dig smärtfri efter förlossning, hur lång tid detta tar är såklart individuellt. Allt från någon vecka till någon månad eller mer.

Till en början består inte mammamageträning av någon fysisk träning utan av aktiveringsövningar som är mycket viktiga att komma igång med så fort som möjligt efter förlossningen.

Får mitt barn följa med vid bokningen?

Ja, det får du så länge du kan hålla fokus på dig själv. Det är lätt hänt att finna svårigheter i att fokusera under övningarna samtidigt som du vill ha full koll på ditt barn. Därför brukar jag rekommendera att komma enbart du för bästa möjliga resultat.

Hur ska jag klä mig?

Bekväm klädsel som du har lätt att röra dig i. Tights/mjukisbyxor och bekväm överdel funkar alldeles utmärkt.

Vart håller du till?

Karlstad: PT-Hörnan (Ölmegatan 5)
Forshaga: Svealandskliniken (Järnvägsgatan 30c)

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Ja det kan du, säg bara till så fixar jag kvitto efter betalad faktura. Jag är även ansluten till Actiway, men för att utnyttja detta behöver du säga till om det före bokad tid.

Kan jag delbetala?

Ja, det finns möjlighet att delbetala med olika alternativ beroende på upplägg.

Prislista

Följande prislista gäller för privatpersoner och avser enskild träning. Kontakta mig om du vill träna tillsammans med en vän (PT-duo), flera vänner (PT Small group).

Nybesök                                    715 kr

Återbesök                                     595 kr

Är du intresserad av mammamage-träning online? Klicka här och läs mer onlinecoaching.

Skicka mig ett meddelande

Följ mig gärna på instagram

På mitt instagramkonto @marathonemma hittar du massor av tränings- och kosttips samtidigt som du får en inblick i min vardag. Nedan får du ett smakprov av de senaste uppladdningarna i min feed.

[enjoyinstagram_mb]