Den senaste tiden har jag gått över till att äta antiinflammatorisk kost. Det vill säga en kost utan socker, gluten och ytterst lite kött/fågel/fisk. Jag trivs väldigt bra med denna kosthållning och den får mig att må mycket bättre i mina leder. Idag tänkte jag dela med mig av ett vegetariskt recept av ugnsbakade auberginer. Enjoy!

Du behöver
– 2 auberginer
– 2 tomater
– 2 mozarellaostar
– 3 msk olivolja
– 0,5-1 tsk oraffinerat salt
– 0,5 tsk chilipulver

Såhär gör du:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Halvera auberginerna på längden och lägg i en ugnssäker form med den skurna sidan uppåt.
3. Häll över olivolja, salt och chilipulver på den skurna sidan. Baka i ugnen 30 minuter eller tills auberginerna är mjuka.
4. Skiva tomater och mozzarella som du lägger på auberginerna. Sätt tillbaka i ugnen ytterligare 5 minuter.