Veckans träningspass; Cykeltrainer 75 min

Veckans träningspass; Cykeltrainer 75 min

Som jag nämnt tidigare har hösten börjat knacka på dörren. Det är kylig luft ute stundvis, speciellt på morgnar eller när solen lyser med sin frånvaro. Detta gör att jag inte vågar cykla utomhus alltid, som idag. Istället fick det bli ett effektivt pass inomhus på 75 minuter. I detta inlägg får du ta del av passupplägget. Enjoy!

Uppvärmning: 15 min lätt tramp
Pass: 8×4 minuter på riktigt tung växel/kadens. 2 min lätt tramp mellan intervallerna.
Nedvarvning: Lätt tramp tills du uppnått 75 minuter. Efteråt kan det vara gott med lite stretch.

Dagens pass gick bra, det var gott att få ta i! Även om jag tycker trainerpass egentligen är rätt tråkiga (om jag jämför med utomhus) så blir det mycket roligare när man har ett strukturerat pass att följa som det ovan. Min plan är att hålla i cyklingen i vinter inomhus med minst 2 trainerpass/vecka. Vi får se hur det går. ;)

 

2 kommentarer

 1. Hej!
  Har precis köpt en racercykel (crescent deca 680) och är nybörjare men funderar också på en trainer att ha inne. Har du tips på vart och vad jag borde satsa på? Tips och trix för att det ska bli bra? :) mejla gärna svar till sofiahager@outlook.com
  Stor kram

  Svara
  • Mitt bästa tips är att inte köpa den billigaste trainern. Dvs en från t.ex. biltema eller jula för runt 1000 kr. De låter otroligt mycket och och sliter på däcken. Själv gillar jag tacx mycket bra, deras ”budgetvarianter” är också bra och kostar runt 2000-3000 kr. De kommer du långt på! :) Sedan om du vill koppla upp dig online med t.ex. trainerroad eller zwift krävs watt-mätare.

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *