Snart är det semestertider och med många lediga dagar, kanske har du rent av redan gått på semester? Under semestern är det väldigt många som faller ur sina träningsvanor. På semestern ska du vila upp dig och ta det lugnt, men att träna ett par gånger i veckan kommer bara göra dig gott – Jag lovar! Dessutom finns det ingen härligare tid på året än sommaren att träna på!

I detta inlägg hittar du 6 tips till att hålla igång träningen under semestern. Enjoy!

  • Gör upp en plan och bestäm dig. Fundera på hur många gånger du kan, vill och hinner träna under din semester. Schemalägga detta vecka för vecka. När du har en färdig plan är det lättare att hålla igång.
  • Gå igenom träningsmöjligheterna du har under din semester innan den börjar. Åker du bort något under semestern? Då kanske du inte har samma tillgångar som i vanliga fall så som gym m.m. Kanske behöver du införskaffa något enklare redskap som du kan ta med dig (ex. gummiband) eller räcker det med ett par löparskor?
  • Var flexibel. Oavsett vart du befinner kommer det alltid att finnas träningsmöjligheter. Däremot kanske du inte kan träna som du brukar och dina vanliga rutiner blir “rubbade”. Var istället flexibel och kreativ. Glöm heller inte att vissa aktiviteter under en semester kan betraktas minst lika mycket som träning.
  • Sänk kraven. Du har ändå semester, NJUT! Detta är inte ett läge för att stressa. Var nöjd med det du faktiskt hinner med istället för att vara missnöjd med det du inte hinner med. Ett tips kan vara att prova på nya motionsformer tillsammans med andra och samtidigt umgås. Varför inte vandra i bergen? Bergsklättra? Paddla kajak/kanot? Åka vattenskidor? m.m.
  • Utnyttja morgontimmarna. Gå upp en timme tidigare och gör sovmorgonen något kortare än vanligt och få träningen “överstökad”. Din kropp är ju (förmodligen) van vid att gå upp tidigt i vanliga fall ändå och att starta dagen med träning ger ofta en uppiggande känsla.
  • Upptäck. Har du svårt att få in långpass i vardagen? Ta chansen under semestern och upptäck nya delar av din stad eller en ny plats du aldrig varit på. Cykla, paddla, springa. Vad är din motionsform?