spenat

Den här veckan är det som sagt temat mat i bloggen. Jag vet att många efterlyser goda och enkla recept på mat som dessutom är enkelt att tillaga. Jag hatar själv att laga mat och ser det mest som ett stressmoment i vardagen vilket jag vet att många av er känner igen er i. Så idag tänkte jag presentera en utav mina favoriträtter, nämligen spenat- och blomkålssoppa. Jag fullkomligt älskar det! Och då inte bara för att den är superenkel att tillaga. ;) Receptet har jag komponerat ihop själv och jag tänkte nu dela med mig av det till er. Enjoy!

Du behöver:
– 200g hackad fryst spenat
– 200g fryst blomkål
– 1 dl matlagningsgrädde
– 1 dl mellanmjölk
– 1 tärning grönsaksbuljong
– Svartpeppar och muskotnötkrydda
– en stavmixer

Såhär gör du:
Tina den hackade spenaten. Koka blomkålen tills den är mjuk. Koka sedan upp matlagningsgrädde, mellanmjölk och grönsaksbuljongen tillsammans med 1 dl vatten från den kokade blomkålen i en annan gryta. När det kokar har du i spenaten och låter det puttra en stund till. Ha sedan i blomkålen och använd en stavmixer för att mixa ihop allt till en slät soppa. Krydda eter behag och servera med 2 kokta ägghalvor. Supergott och superenkelt!

* För ett ännu smalare alternativ. Använd lättmjölk och/eller ersätt matlagningsgrädden med mjölk.