Redan i början på förra veckan blev jag kontaktad och i torsdags blev det klart, som rubriken lyder är jag Asics Frontruiner Sweden 2017. Tillsammans med 19 andra personer är vi ett team där är löpning vår största passion. Jag vet, det är ofattbart. Helt ofattbart! Även för mig. Det är en enormt stor ära och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunna tänka mig att Asics skulle vilja ha med mig i sitt superteam som består av bland annat Lisa Nordén (Triathlon), Jonas Buud (Ultralöpare) och David Nilsson (Maratonlöpare)….

Det fina med det här projektet är dock att både elit och glada motionärer förs samman, däribland kommer jag in. För speciellt snabb, det är jag inte! Inte på långa vägar kan jag mäta mig med varken Lisa, Jonas eller David. Men det gör mig inget heller, inte för asics frontrunner heller. Anledningen till att just jag fick platsen i teamet är för att jag älskar och springa (precis som de övrigt) men också gör det för att jag kan springa och vill då det inte alltid varit en självklarhet i mitt liv att kunna göra detta. Det är löpningen som håller mig frisk från min sjukdom och det är löpningen som ger mig glädje.

Jag brinner för löpning och att inspirera andra till löpning fylld med glädje och energi, precis som alla andra i teamet. Så det är vår gemensamma nämnare, glädjen och passionen till löpning, oavsett vilken nivå vi är på. Läs mer om vilka som är med i teamet på Facebook.

Vad är asics frontrunner sweden?

Projektet startade i Tyskland 2010 och har nu även nått Sverige men också andra länder. Målet är att stötta ambitiösa löpare i hela världen och starta ett unikt community där alla Asics Frontrunners kan dela med sig av sin passion för löpning. Kolla på videon nedan.