Samarbete med bikester.se

Många säger att de inte har tid att träna, men ingen säger att de inte har tid att ta sig till jobbet. Slå två flugor i en smäll och transportcykla till/från jobbet istället för att ta bilen/bussen/tåget. Ett perfekt sätt att få in motion/träning i vardagspusslet! Framförallt om du har som plan/mål att cykla längre sträckor (som till exempel Vätternrundan). Har du ingen dusch på jobbet? Cykla då lugnt till jobbet och “dra på lite” på vägen hem istället.  Det finns inga ursäkter! I detta inlägg ger jag dig fler tips på transportlcykling. Enjoy!

Tips för transportcykling

Dela upp sträckan. Om du har långt till jobbet – mjukstarta med att ta cykeln ena vägen till jobbet och sedan buss, bil eller tåg hem. Gör tvärt om dagen efter.

Börja lugnt. Bara för att du ska börja cykelpendla till jobbet betyder det inte att du ska/behöver göra det varje dag! Precis som med all träning gäller det att öka mängden successivt. Börja därför med att välja ut 1-2 dagar/vecka att transportcykla och är du en ovan cyklist delar du även upp sträckan enligt punkten ovan.

Ha koll på vädret. För att inte få oönskade överraskningar på cykelturen hem lönar dig sig alltid att ha koll på väderprognosen så att du kan ha med dig rätt klädsel för transportcyklingen hem.

Tackla backarna. Tycker du att backarna är jobbiga och helt enkelt inte orkar dem? Då kanske elcykel är en lösning för dig? En elcykel har en elmotor som assisterar dig i din cykling och ger dig den där extra kraften som gör att cyklingen bara känns härlig och inte slitsam. Elmotorn arbetar så länge du trampar på pedalerna och när du slutar trampa så slår motorn av.

Se över din utrustning. Du kan behöva komplettera och/eller uppgradera din utrustning/garderob. Har du reflexer/kläder som syns när det är mörkt? Fram- och baklykta? En bra hjälm som är godkänd? Regnkläder? m.m. Allt du behöver och kan tänka dig behöva kan du enkelt beställa på bikester.se