Velothon Stockholm 60, årets sista cykellopp. Ett kortare lopp på knappt 5 mil som äger rum på Stockholms innergator. Det unika med loppet är att det är avstängt för biltrafik vilket är ganska häftig upplevelse.

För den som vill ha den korta versionen kämpade jag mig igenom detta lopp med extrem ryggvärk och slutade på en 9e placering bland damerna!

Mitt mål med Velothon Stockholm 60

Förra året kom jag på en 11e placering med en tid på 1h 35 min av damerna, så i år vill jag slå detta. Dock är det en annan bansträckning detta år men totalsträckan ska vara den samma.

Mina förutsättningar

Jag har inte cyklat lika mycket i år som tidigare år då det varit lite mer fokus på löpning detta år. Men av den cykling som blivit av har det blivit lite kortare och hårdare pass vilket passar perfekt för denna distans. Jag oroar mig inte för loppet då Varberg sommargiro gick såpass bra med en 3e placering tidigare i år.

Raceplan

Jag har tänkt hänga på en klunga långt fram och stanna med den så länge jag orkar. Mitt mål är att inte cykla solo något då det tar mycket på krafter.

Raceday

Vi åkte redan till Stockholm på lördagen, eftersom vi numera inte bor där var vi tvungna att ta in på hotell och vi valde Hotell Långholmen (gamla fängelset). Det var trångt men mysigt och fräscht. Vi hade bokat ett rum med våningsäng och jag drog nitlotten att få sova högst upp, en utav de värsta sängar jag sovit i då jag vaknade upp till en extremt ryggvärk. Detta hängde även i hela loppet och jag hade svårt att trycka på i uppförsbackarna. Jag blev arg till en början men tillslut hittade jag ett knep för att minimera värken och det gick ändå att uthärda.

Förutom ryggvärken kände jag mig ganska stark, jag kände på mig att det skulle gå ganska bra! Jag swischade fram och helt plötsligt var jag i mål.

Jag fick en tid på 1:33:42, nästan 2 min snabbare än förra året och det gav mig en 9e plats av damerna (totalt 209 st) så jag är mycket nöjd!