indoorwalking friskis svettis karlstad

Ingen Karlstadbo har nog undgått att Friskis och Svettis ska flytta från Syrefabriken på Lammberget till Sannafältet på Råtorp den 6 April 2015 vid det här laget. Flytten kommer innebära sååå otroligt mycket! Bland annat kommer det bli dubbelt så stor träningsyta och därmed även en hel hög nya gruppträningspass.

En av nyheterna inom gruppträningen är Indoor Walking och idag var det licensering för en ledare på Syrefabriken. Första indoor walking passet någonsin för Friskis och Svettis Karlstad och jag var såklart där! Det är nämligen något som jag länge viljat prova då jag alltid trott att det är ett perfekt komplement till löpträningen eftersom man använder sig av en nättare variant av crosstrainer och det involverar mycket balans. Så jag inför dagens pass var jag riktigt förväntansfull och visst hade jag rätt, det var verkligen superbra kompletteringsträning!

Jag vet dock inte om jag tycker det är roligt… än.. men det tyckte jag inte om spinning heller början, eller träning över huvudtaget. Så jag tänker ge det minst 10 gånger innan jag säger att det är tråkigt. Däremot tycker jag att det var superbra träning för att aktivera bålen i löprörlesen samt träna på att hålla en god hållning i överkroppen. Så detta är definitivt något jag kommer lägga in i löpträningen ibland, varesig jag tycker det är roligt eller ej.

Har du provat indoor walking? Och vad tycker du om det i så fall? :)