bli-kvitt-förkylningen
Okej, jag erkänner. Jag fallit för trycket och hakat på den nya trenden som blivit enormt inne just nu. Jag har blivit förkyld! Ni som följt mig ett tag vet att jag i vanliga fall brukar “gå mot strömmen” och köra mitt egna race. Det är enormt sällan jag låter någon sätta käppar i mitt hjul. Idag lyssnar jag däremot till min kropp och bekänner att den inte är frisk nog för att göra vad min hjärna vill. Därför har jag ersatt dagens inplanerade crossfitpass och intervallpass med flera koppar te, soffan och TV:n! För när jag plockar fram mina mål här i livet så är de ju trots allt att ha en god hälsa och en frisk smärt-/symtomfri kropp. Jag brukar tjata om att jag alltid tränar med kroppen och aldrig emot, detta är ett ypperligt bevis av min teori.

Du kanske också har något att bekänna såhär i förkylningstider? Ta en funderare. Våga lyssna på kroppen. Det är inte fel att låta den vila när den faktiskt behöver det som allra mest även om det säger emot din vilja och planer i ditt huvud. Glöm inte att alltid sätta din kropp och dess behov i första hand!

Om du som jag accepterat nuläget och erkänt för dig själv att du faktiskt är sjuk eller håller på och bli, så finns det faktiskt en del saker man kan göra för att underlätta förkylningen. Jag tänkte därför avsluta detta inlägg med att lista mina bästa husmorstips som jag brukar använda mig av vid förkylning.

5 tips mot förkylning

– Undvik mjölk. Mjölk är slembildande och gör din hosta ännu värre. Därför ska man helst inte dricka varm choklad eller Te med mjölk i.
– Ät honung. Honung har faktiskt en kraftig bakteriedödande effekt och fungerar därför väldigt effektivt vid förkylning, – halsont och hosta. Dessutom är det ju gott också! ;) Men var noga med att inte låta det värmas över 40 grader, då förlorar det sina välgörande näringsämnen. Undvik därför att ha det i ditt kokheta te och ta då hellre en sked efteråt istället som det är. Eller drick ditt te ljummet.
– Gurgla saltvatten. Bota ditt halsont med ett glas (inte för kallt) vatten som du har blandat med ca 1 tsk salt. Gurgla saltvattnet i 5-10 sekunder, 3-4 gånger.
– Drick grönt te. Inte nog med att grönt te är hälsosamt, det motverkar också förkylning enligt studier. Drick det gärna ljummet. Älskar man dessutom te som jag så är det ju inte svårt att surpla detta.
– Mot halsen. Fänkål, ingefära och pepparrot hjälper till mot irritation, hosta och ont i halsen.

Har du några andra husmorstips som du brukar använda dig av? Dela då mer än gärna med dig i form av en kommentar till detta inlägg! Det skulle uppskattas både hos mig och andra som kikar in.

 

Slutligen, ta väl hand om dig och KRYA PÅ DIG!