Yes, det är sant. Jag har anmält mig till ett fjällmaraton, närmare bestämt Bagheera fjällmaraton i Sälen den 26 Augusti. Dock fegar jag ur lite och tar bara halva distansen på 21 km, men jag tror att det kommer att bli en jädra utmaning det med. Speciellt med tanke på att jag nästan aldrig ägnar mig åt traillöpning, enbart större spår (elljusspår) och asfaltvägar. Så detta kommer att bli spännande på många plan, minst sagt.

Vid min sida kommer jag ha Elinor, tjejen som jag sprang Womens Health Halvmaraton tidigare i år. Det är hon som fått mig till att anmäla mig då hon ska springa. Jag kan ju inte vara sämre, eller hur? Haha. Målet med loppet för oss båda kommer att vara att ta oss runt och få en fantastisk upplevelse. Jag kommer att ta med kamera och dokumentera vyerna. Så ingen tidspress här inte.

Nu blir det med andra ord att lägga om träningsplanen lite och införa mer skogslöpning och backintervaller. Med nöje denna gång faktiskt, för jag har hört att det finns enormt fina vandringsleder att springa på i Värmland som det är hög tid att utforska! Det ser jag fram emot mycket.