Under vår semester på västkusten besökte vi bland annat Falkenberg och där har dom en simhall (Klitterbadet) med en 50-metersbassäng (standard är 25 meter). Jag har aldrig simmat i en 50-metersbassäng så jag var bara tvungen att testa när det ändå var så nära. Inte nog med att det är en 50-metersbassäng, den är också Sveriges ända 50-metersbassäng med saltvatten. Vilket gjorde det ännu roligare att prova!

Det var sjukt ovant att simma i saltvatten måste jag säga, innan har jag bara crawlat i sötvatten. Jag vet inte vad jag ska tycka om den upplevelsen, men jag gissar att det är en vanesak. Lika så att simma i en 50-meters bassäng istället för 25 meter. Det kändes som att kroppen är inställd på 25 meter och vill ha “vila” i form av vändning då.

Har du simmat i saltvatten eller 50-metersbassäng? Vad föredrar du?