Ofta glömmer vi bort att det faktiskt inte bara är vår kropp som behöver motioneras regelbundet. Lika viktigt är det att vår hjärna aktiveras och stimuleras. Nu pratar jag inte om att lösa korsord eller att spela schack utan om din RMI, det vill säga rätt mentala inställning för dig. Utan rätt mental inställning kommer du inte långt. Varken i vardagen eller i din träning. I detta inlägg får du ta del om några av mina tankar kring ämnet…

Det är klart att vi ibland tvivlar då och då på det vi gör, stannar upp och ifrågasätter om vad vi håller på med eller om vi kommer att klara det vi åtagit oss. Det såklart är helt okej då det är ett helt normalt beteende! Med rätt RMI bli det däremot lätt för dig att hitta tillbaka på banan igen om du skulle råka falla ur, även om det kräver en förändring eller uppoffring av något slag. Med den rätta mentala inställningen gör du vad som krävs och ser dem som nya spännande och roliga utmaningar istället för att se dem som onda måsten att genomlida där det slutar med “för att det inte var din grej”. Fast du innerst inne vet att det egentligen bara är en ursäkt.

Det är t.ex. hur lätt som helst att gå ned i vikt, det svåra är när målet är nått att bibehålla den nya vikten. Ofta har det gått väldigt fort dessutom så varken kropp eller huvud har hunnit med i förändringen. Det jag menar är svårt är att verkligen lyckas OCH skapa en hälsosam hållbar livsstil med den nya vikten. För att skapa detta krävs en förändring på lång sikt, inte bara någon/några veckor eller månader. Tänker du då bara på vart du befinner här och nu är det inte konstigt att motivationen tryter till slut. Din viktnedgång (eller träning) blir då en kamp istället mellan dig och mat, träning, våg. Du blir frustrerad och till slut är det omöjligt att upprätthålla situationen.. Du ger upp. Jag vet, jag har varit där själv sååå många gånger!

Den gången som gjorde att jag verkligen lyckades var när jag verkligen hade bestämt mig, när jag inte hade något att förlora. Det var nu eller aldrig. Jag trodde på mig själv och att jag skulle lyckas, men det var ingen stress och det viktiga var inte hur många kilon jag gick ned utan varför jag ville gå ned de kilona.

4 enkla tips som stärker ditt självförtroende

– Du är din egna förebild. Tänk flera gånger om dagen på att du faktiskt kan bli din egna förebild.
– Var nyfiken! Våga testa nya saker och försök se lösningar i ALLT!
– Välj för din skull, inte andras. Välj att göra det du själv vill hellre än att prestera för att andra ska bli imponerade.
– Du är värd det bästa. Behandla dig själv som någon du faktiskt tycker om. Om du inte tycker om dig själv, hur ska du då kunna må bra?