Det är ju ny vecka vilket innebär ett nytt tema i Move. Nourish. Belive – utmaningen som jag valt att delta i. Fast nu är det ju redan torsdag! Så man kan väl säga att det är i slutet av veckan. Tyvärr! Men jag ska göra det bästa av det hela och försöka få till några inlägg i områdets anda, det vill säga kost. Om ni har några förslag på inlägg som ni vill läsa om just kost, ta chansen nu att önska! Det kan vara allt från recept till hur jag laddar inför/under lopp eller liknande. 

mat

Min relation till mat har alltid varit enkel. Jag älskar mat och har ALLTID gjort! Därför har jag också alltid misslyckats med mina tappra försök till viktnedgång genom att förbjuda mig en av de saker jag älskar allra mest här i livet. Visst, det funkade alltid till en början men jag föll alltid tillbaka i gamla spår förr eller senare och då ännu värre än tidigare. När jag väl bestämde mig för en förändring för 3 år sedan var jag ju tvungen att tänka om för att det skulle hålla på lång sikt. Där ibland maten. Fast denna gång skulle jag inte leva med en massa förbud. Nej, jag vill kunna äta precis vad jag vill när jag vill MEN i rätt mängder. Sagt och gjort. Detta är ett koncept som funkar än idag med min aktiva livstil och träning.

För mig är mat bland det viktigaste min kropp behöver, det är mitt bränsle som håller mig vid igång dagarna i ända och det har även en stor påverkan över min kroniska ledsjukdom reumatism. Får jag inte tillräckligt med näring i mig märker jag det direkt iform av känningar i leder. Därför är det viktigt för mig att även ha en god balans i kroppen mellan kost och träning. Maten ska vara näringsrik och tillgodose min kropps alla behov men det ska också fungera i vardagen. Det får inte bli ett maniskt beteende. Jag vill kunna äta en pizza eller en påse godis ibland och då utan att känna dåligt samvete. För det är en del av mitt liv för att jag ska kunna må bra och känna mig lycklig! Jag vill ju kunna leva också!

Hur ser din matfilosofi ut? Berätta gärna. :)