Ett samarbete med rabattkodsidor.se

Många säger att de inte har tid att träna, men ingen säger att de inte har tid att ta sig till jobbet. Slå två flugor i en smäll och transportlöp till/från jobbet. Ett perfekt sätt att få in löpningen i vardagspusslet! Framförallt om du har som plan/mål att springa längre sträckor (halvmaraton och uppåt). Har du ingen dusch på jobbet? Transportlöp då bara sträckan hem istället. Det finns inga ursäkter! I detta inlägg ger jag dig fler tips på transportlöpning. Enjoy!

Tips för transportlöpning

Dela upp sträckan. Har du lång sträcka till jobbet och känner att det är på för långt att springa hela vägen? Dela då upp sträckan. Ta bilen/bussen halvvägs eller tills du har en sträcka du känner dig bekväm med kvar att springa, parkera och spring sista biten. Detta kan också vara bra att börja med om du aldrig transportlöpt innan för att vänja kroppen.

Börja lugnt. Bara för att du ska börja transportlöpa betyder det inte att du ska/behöver göra det varje dag! Precis som med all träning gäller det att öka mängden successivt. Börja därför med att välja ut 1-2 dagar/vecka att transportlöpa och är du en ovan löpare delar du även upp sträckan enligt punkten ovan.

Äta för att orka. För att få ut en god effekt av transportlöpningen måste du tillgodose kroppen med energi och ha en kostrutin som passar dig. Vissa behöver en lätt fruskot innan de springer till jobbet medan andra klarar sig utan. Det viktiga är dock att man äter en frukost när man anlänt, speciellt om man inte ätit något innan löpningen. Ska man springa hem är det även viktigt att tänka på att äta ett mellanmål i tid innan man ska ge sig iväg så att kroppen har energi, ofta kan man vara trött efter en lång dags jobb.

Ha koll på vädret. För att inte få oönskade överraskningar på springturen hem lönar dig sig alltid att ha koll på väderprognosen så att du kan ha med dig rätt klädsel för transportlöpningen hem.

Bra ryggsäck. Att ha en bra ryggsäck som sitter bra på kroppen är AO för transportlöparen. Idag finns det många bra ryggsäckar som är anpassade för löpning.

Packa lätt. Ta inte med dig något onödigt utan se till att bara ha med dig det allra nödvändigaste. Kan du t.ex. lämna något på jobbet? Ju lättare packning, desto trivsammare transportlöpning.

Se över din utrustning. Du kan behöva komplettera och/eller uppgradera din utrustning/garderob. Har du reflexer/kläder som syns? Pannlampa? En bra ryggsäck? Skor? m.m. Listan kan bli lång och dyr, därför vill jag tipsa dig om rabattkodsidor.se där man t.ex. kan hitta upp till 40% rabatt hos wiggle för rätt kläder/skor eller annan utrustning och en mängd andra rabattkoder på olika produkter inom träning/hälsa så som hos mm sports m.fl.