Som ni märkt (speciellt i sociala medier) så simmar jag väldigt mycket nu för tiden i öppet vatten, dels för att jag ska vara med i vansbrosimmet (3 km) på lördag men också för att jag äntligen har fått upp ögonen för det igen och tycker att det är så roligt. Det enda negativa när jag är ute och simmar är att jag ofta känner mig stressad.

Ofta när jag är ute och simmar så har jag alltid haft 2 följande problem:

  1. Jag vet inte vart jag ska lägga mina värdesaker?! Nu förtiden innehåller ju bilnycklarna elektronik så det känns inte så smart att simma med dem, och att gömma nyckeln någonstans på land känns inte heller så bra.
  2. Det känns läskigt med båtarna som åker fort förbi och jag är rädd för att de inte ska se mig i tid och köra på mig.

Som lösning på detta har jag införskaffat oss (mig och min sambo) en varsin säkerhetsboj just för simning. Det är som en uppblåsbar kudde som man fäster i ett snöre kring midjan. I den här kudden kan man också förvara värdesaker och den är helt vattentät – jag har provat! Med den här kudden flytande efter sig så syns man riktigt ordentligt. En sådan här säkerhetsboj finns att köpa i välsorterade sportbutiker med simavdelning.

Säkerhet först! Eller hur?