ridd2

 

Efter Karstadsimmet som ägde rum i slutet av Juli fick jag och Tomas mersmak. Vi bestämde oss därför för att köra ett till Open Water lopp innan sommarens slut på Tomas hemmaplan, nämligen Stockholm och Riddarfjärdssimningen. Idag ägde den rum och det var helt perfekt väder. Lagom varmt i luften, lagom varmt i vattnet och sol! Vad mer kan man begära?

Starten för 1609 meter gick kl. 10.45 så vi fick gå upp tidigt för att ta tunnelbanan in till Stadshuset (där starten gick). Väl framme fick vi registrera oss, byta om och slänga in ombytesryggsäckarna i en lastbil som skulle transporteras till målområdet vid Rålis. När vi lämnat väskorna började jag bli lite nervös, inte för själva simningen utan för att hoppa i vattnet från en kant. Jag är världens badkruka och gillar verkligen inte den idéen att stocka kroppen med kallt vatten. Haha. Men det gick bra, så tacka vet jag våtdräkt!

När väl starten gick så tänkte jag bara på att ta det lugnt och simma hela sträckan. Jag var glad över att det var lugnt vatten och inte en berg och dalbana av vågor som på Görslitet. Det gick idag lätt och jag tog mig fram, efter en stund började det dock göra ont i vänster höft vid varje benspark. Så jag satsade istället på att använda armarna mer och låta benen vara så stilla som möjligt. Det gick bra!

Jag tog mig i mål som planerat, crawlade hela vägen med en go känsla i kroppen (förutom höften) och jag kom inte sist. Snarare på plats 56 av 95 startande damer. Så jag är nöjd. :)

Tomas då? Ja, han tog sig i mål bland de 30 första herrarna. Så jag är riktigt stolt över honom också. 

image1