Jag får ofta frågor om löparskor och vilka jag skulle rekommendera, både i mitt yrke som personlig tränare/löpcoach men också i sociala medier som instagram där löparskor jag använder ofta är med i bild. Som en av ASICS Frontrunner Sweden och löpare sedan flera år tillbaka tänkte jag nu recensera några utav mina favoritskor/produkter från ASICS.

Först ut blir löparskon ASICS Noosa FF.

Denna sko har blivit en stor favorit hos mig vid triathlon. Den är både lätt (med sina 205g) och har en enormt bra passform för min fot som är av det bredare slaget på lästen och smalnar av vid hälen. Den sitter som ett smäck och ger inte ens några skavsår när man springer barfota i dem (som man gör vid triathlon för att spara tid vid växling). Samtidigt som den är lätt har den också en mycket bra stötdämpning. Att den dessutom har så läckra färger ger den full pott!

Ett tips för dig som ska köpa skon är att den är liten i storleken. Jag har har normalt 40,5 i storlek men måste gå upp en storlek på denna (41,5).

Enda nackdelen jag kan finna är att du bör vara försiktig när du tar av dig skon, sparka inte av dig skorna knutna med fötterna, eftersom de sitter så bra på foten krävs det mycket slit och sulan går fort sönder. Var därför duktig och knyt upp skorna först innan du tar av dig skorna!

 

 

 

 


Dropp: 
10mm
Vikt: 205g
Typ: Neutralt steg

Betyg: 4,5 av 5
Motivering: Egentligen borde jag inte se det som en nackdel att skorna sitter så bra att man måste knyta upp skorna för att sulan inte ska slitas sönder. Detta borde man egentligen göra på alla skor! Men därför ger jag den 4,5 av 5.