Ni minns väl att jag fick en plats i Vätternrundan 2015 tillsammans med ett gäng härliga tjejkompisar från boxen (Crossfit Lifebox) och klubben (I2 IF Triathlon)? Tydligen sålde det slut på drygt 1 minut och 45 sekunder. Under 2 minuter!! Det är sjukt! Så jag är sjukt glad att jag och min grupp faktiskt fick platser. Dock är det blandade känslor. Jag har även lite panik och ångest över att jag inte hunnit cykla så mycket jag önskat under detta år på min fina racercykel. 30 mil är ändå långt att uthärda! Så jag löste problemet genom att ta in cykelträningen till lägenheten i vinter.

trainer till racercykel

Så nu har jag införskaffat mig en trainer. Jag köpte den begagnad av en medlem i klubben jag “tävlar” åt (i2 IF Triathlon). För den som undrar heter modellen Tacx Satori Pro och kostar ca 2000 kr ny. Den är väldigt basic och enkel att använda. Perfekt för nybörjaren som t.ex. mig helt enkelt.

Jag har hunnit testa den en gång igår i 30 minuter och det kändes bra förutom att jag fick ont i baken! Det märks med andra ord att jag knappt cykla något iår. Haha. Så detta är välbehövlig och jag tror nog att jag kan spendera många timmar tillsammans med den i vinter. Grundträningsperioden har ju börjat och där ligger uthållighet på schemat. Alltså lågintensiv träning. Så stor del av min uthållighetsträning kommer ske på denna cykel men även i löparskorna utomhus. Jag tänker mig 1-2 långpass löpning/vecka och 1-2 pass cykling/vecka.

trainer2

Hur kommer du träna inför vätternrundan i vinter?

Dela gärna med dig av dina tips och trix. Kommer du också cykla på trainer inomhus? Och isf, har du några favoritpassupplägg som du skulle vilja dela med dig av?