Löparskor är en färskvara och dessutom inte allt för billiga att införskaffa, ofta brukar de kosta mellan 1000-2000 kr. Därför är det extra viktigt att ta hand om sina skor för att kunna få ut så mycket som möjligt av dem. I dagens inlägg tänkte jag därför ge dig några enkla tips på hur du ska kunna maximera dina köparskors livslängd.

  • Att köra löparskorna i tvättmaskinen är ett effektivt sätt att förstöra dem i förtid. Gummit förstörs och stötdämpningen försvinner.
  • Leriga skor rengör du enklast genom att sopa ljummet vatten på/i dem direkt efter avslutat pass innan leran hunnit torka. Är dem riktigt lortiga kan du stoppa in duschmunstycket i skon och pressa ut smutsen ur tyget.
  • Förvara skorna mörkt och svalt inomhus, ställ dem inte ute på verandan där de utsätts för kyla och/eller direkt solljus/värme. Speciellt inte om de är blöta. Det är som gjort för att förstöra dem i förtid.
  • Variera dig. Ha flera par löparskor att växla mellan så att skorna får vila lite mellan varven och även dina fötter får variation som därmed minskar skaderisken. Win win!
  • Är dina löparskor genomblöta efter en springtur i ösregn? Stoppa i tidningspapper i skorna så torkar dem upp snabbt.

Så nu till den stora frågan, har du lärt dig något nytt och kommer du tillämpa något av tipsen?