Nu är det inte lång tid kvar, om exakt 3 veckor åker jag från Stockholm tillsammans med min andra hälft Tomas till Nice för att springa årets marathon, nämligen Marathon Des Alpes, Nice – Cannes längs den franska rivieran. Jag är riktigt förväntansfull och vet att det kommer bli en underbar upplevelse då alla jag pratat med som varit i någon utav orterna bara älskar miljön!

För ca 3 veckor sedan var det inte alls säkert att loppet skulle bli av pga säkerhetsrisk med tanke på det som hände i somras, men beslutet togs ganska nyligen att loppet skulle äga rum som planerat med extra säkerhetsstyrka och lite omdragen bana. Något som gjorde mig väldigt glad! Inte bara för min egen skull utan även politiskt.

Min träning inför maran har varit lite upp och ned. Detta främst pga mitt jobb som varit mycket tidskrävande den senaste tiden, men jag har försökt så gott jag kan och kortat ned långpassen med tempoökningar i slutet i stället. Målet med detta maratonet är ändå inte att springa på ett personligt bästa utan att ta det lugnt och njuta av omgivningen/miljöerna. Precis som förra året i Malaga. Så jag tippar på att det kommer ta ca 4-4,5h för mig att springa dessa 4,2 mil. Min vision och mål är att komma i mål lika fräsch som när jag startade.

Är det någon mer än jag som ska springa loppet i år? Eller kanske har du sprungit det något annat år? Berätta för mig!

Hur underbart ser inte detta ut från 2015?