juld

Idag skriker mig kropp av träningsvärk från gårdagens rivstart i boxen med julaftonsWODen. Friskis och Svettis har julstängt. Alla affärer är stängda. Företag är jullediga och det är riktigt jäkla kallt utanför dörren. Samhället står med andra ord mer eller mindre still utanför dörren och det blev inget svårt beslut att låta kroppen få en dags total ledighet idag, både från arbete och träning. En välförtjänt vilodag!

Jag pratar ofta om hur viktigt det är att låta kroppen vila mellan träningarna för att kunna återhämta sig och komma tillbaka ännu starkare. Att göra detta är superenkelt, eller hur? Det är ju bara att låta bli och träna någon dag i veckan. Något jag är duktig på att leva och lära efter. Jag pratar också mycket om hur viktigt det är att låta själen vila, men där mina vänner brister det. Med handen på hjärtat kan jag berätta för er att det är så mycket lättare att lära ut än att leva efter. Så idag beslutade mig för att verkligen ta tillvara på denna dag på riktigt, för min egen skull!

Idag har alltså lagt all tid åt mig själv. Jag har gjort saker som jag aldrig vanligtvis brukar ta mig tid åt att göra ordentligt.

TILL EXEMPEL HAR JAG;

– Struntat i att ställa väckarklockan. Vanligtvis stället jag alltid väckarklockan även om jag inte har någon tid att passa. TROTS att jag alltid vaknar innan klockan på morgon ändå. Jag gör det av säkerhet. Säkerhet för tt inte sova fram till 16.00. Men egentligen, vad skulle det göra en dag som jag inte har något planerat?

– Stängt av alla sociala medier och lagt undan alla klockor. Sedan jag startade mitt företag har jag blivit väldigt beroende av just sociala medier och klockor. Framför allt mobilen! Att alltid kunna vara nåbar eller kunna nå någon och jag har alltid haft viktiga tider att passa varje dag vilket har gjort att jag måste kolla hur mycket klockan är väldigt ofta. Idag är i princip ALLA lediga, så vad gör det om jag inte svarar i telefonen eller på det där mailet just idag?

– Startat dagen med 1h mediterande yoga. Jag yogar ofta, men då med ett fysiskt syfte att mjuka upp stela delar i min kropp. Den mentala delen med andning och inre frid lägger jag aldrig någon stor vikt på. Idag gjorde jag tvärt om, och jäklar vad gött det var!

– Gått en långpromenad ensam. Det gör jag aldrig! Jag kombinerar oftast promenaderna med att träffa kompisar, eftersom jag oftast har mycket att stå i under dagarna med jobb och därmed inte så mycket tid över till att umgås med vänner.

– Tänt levande ljus och tagit ett låååångt varmt bad. Jag badar ofta, men då av syftet att lindra mina känningar i lederna. Vilket oftast räcker med 5-10 min. Idag lyxade jag till det med att tända levande ljus, sätta på lugn avslappnande musik och bara njuta av tillvaron.

– Egoboostat mig själv. Jag har fått en hel hög underbara lappar/mail under året med respons från föreläsningar, personlig träning, skolgång m.m. som jag idag plockade fram och läste. Utefter detta peppade jag mig själv med mental träning och har påbörjat sätta nya mål för 2015.

Jag tror det är enormt viktigt att inte glömma sin själ för att kunna utvecklas som person och förbättra sin självkänsla. För nu när jag faktiskt har gjort detta känner jag mig fylld av energi och enormt peppad, redo för nya utmaningar och äventyr!

Brukar du ge din själ egen tid? Och isf, hur brukar du göra?