”Hur tänkte du/ni där? Framgången/pengarna finns ju i Stockholm.”

 

Japp, så var den där dagen äntligen här. Den allra sista dagen jag pendlar till Stockholm för jobb/umgänge med mig blivande sambo. Imorgon efter att jag har slutat jobba går det sista flyttlasset till Värmland och vi är sambos. På riktigt! Detta medför att jag kommer att avsäga mig allt fysiskt jobb (med undantag för enskilda uppdrag) i Stockholm framöver och alla resor som bär av till Stockholm kommer enbart att vara nöjesresor. Hur underbart?!

Många brukar ställa frågan till oss; ”Hur tänkte ni där? Framgången/pengarna finns ju i Stockholm.” Faktum är att jag från början av min karriär tänkte att jag skulle flytta till Stockholm, precis som alla andra. Men efter att ha arbetat där i några år nu och pendlat (läst flängt) mycket så har min syn på livskvalitet förändrats…

Jag är ingen och kommer aldrig att bli en storstadsmänniska. Jag får bara en inre stress av alla stressade människor och kaos i staden. Jag pallar heller inte att det ska ta längre tid att transportera sig några kilometer med bil än vad det tar att åka Karlstad – Forshaga (2,5 mil). Jag står heller inte ut med tanken att inte ha landsvägen ett stenkast bort och bara kunna hoppa på lvg-cykeln utanför dörren så är cykelpasset igång. Det existerar inte i Stockholm.

Turligt nog känner Tomas (min blivande sambo) precis samma sak, bara det att han är uppväxt i huvudstaden Stockholm och aldrig fått uppleva det ”verkliga livet” innan han träffade mig. Så för mig/oss stod det givet att hälsa och välmående går först. För det är ju trots allt vad jag jobbar med! ;P

Nu ska jag fortsätta jobba med uppstarter kostprogram och njuta av min frukost medan tåget rullar vidare mot Stockholm.

Trevlig helg till er alla! Njut av solen.

 

IMG_2779