lucka10En riktigt julig löpkalender är en julkalender för dig som älskar att springa, oavsett nivå. Nybörjare som mer erfaren. Varje lucka kommer att innehålla något löprelaterat. Det kan vara allt från tekniktips eller träningspass till tips på prylar. Hashtagar du dessutom din lucköppning på instagram med #enriktigtjuliglöpkalender är du med och tävlar om fina julklappar. Ju fler hashtagar på olika lucköppningar, desto större vinstchans.

Löparskor är en färskvara och dessutom inte allt för billiga att införskaffa, ofta brukar de kosta mellan 1000-2000 kr. Därför är det extra viktigt att ta hand om sina skor för att kunna få ut så mycket som möjligt av dem. I dagens lucka tänkte jag därför ge dig några enkla tips på hur du ska kunna maximera dina köparskors livslängd.

  • Att köra löparskorna i tvättmaskinen är ett effektivt sätt att förstöra dem i förtid. Gummit förstörs och stötdämpningen försvinner.
  • Leriga skor rengör du enklast genom att sopa ljummet vatten på/i dem direkt efter avslutat pass innan leran hunnit torka. Är dem riktigt lortiga kan du stoppa in duschmunstycket i skon och pressa ut smutsen ur tyget.
  • Förvara skorna mörkt och svalt inomhus, ställ dem inte ute på verandan där de utsätts för kyla och/eller direkt solljus/värme. Speciellt inte om de är blöta. Det är som gjort för att förstöra dem i förtid.
  • Variera dig. Ha flera par löparskor att växla mellan så att skorna får vila lite mellan varven och även dina fötter får variation som därmed minskar skaderisken. Win win!
  • Är dina löparskor genomblöta efter en springtur i ösregn? Stoppa i tidningspapper i skorna så torkar dem upp snabbt.

Så nu till den stora frågan, har du lärt dig något nytt och kommer du tillämpa något av tipsen?