lucka6En riktigt julig löpkalender är en julkalender för dig som älskar att springa, oavsett nivå. Nybörjare som mer erfaren. Varje lucka kommer att innehålla något löprelaterat. Det kan vara allt från tekniktips eller träningspass till tips på prylar. Hashtagar du dessutom din lucköppning på instagram med #enriktigtjuliglöpkalender är du med och tävlar om fina julklappar. Ju fler hashtagar på olika lucköppningar, desto större vinstchans.

I dagens lucka gömmer sig en utmaning, du ska utmana dig själv genom att våga prova på något annat än löpning men fortfarande utveckla den. För att hålla dig skadefri är det lika viktigt med variation av träningsform som variation av typer av löppass. Idag ska du därför till badhuset och simma! Välj ett av nedanstående simpass, lyssna på din kropp och ta det simpass den har mest behov av.

FÖRSLAG PÅ SIMPASS:

Myspasset. Du kanske inte är van vid att simma och har inte simmat på flera år? Då kan det bara vara en utmaning att ta sig till badhuset och faktiskt simma. I detta pass är syftet bara att ”göra något annat” och ta det lugnt. Simma runt och må bra i minst 30 minuter. Valfritt simsätt.

Distanspasset. Du känner att du inte har några problem med att gå till badhuset och vill ändå ha någon form av upplägg. Simma några längder bröstsim för att sedan köra 3×500 meter i medelhårt tempo. Valfritt simsätt men frisim/crawl rekommenderas. Vila ca 2 min mellan varje intervall. Avsluta med några längder bröstsim.

Intervallpasset. Du känner dig mer hemma i simhallen och crawl/frisim är inget främmande för dig. Du ska efter insim köra 10×50 meter följt av 10×25 meter hårt tempo. Vila 15-30s mellan varje intervall. Glöm inte avsim.

P.S. Har du absolut inte tid/möjlighet att ta dig till en simhall? Gå en uppfriskande tur, jogga en mysig runda eller spring allt vad du har på tid. Sträckan ska vara 4 km.