asics
Ni som följt mig ett tag vet att jag vid årsskiftet köpte nya löparskor från saucony. Kinvara 4 och Triumph 10. Kinvara 4 gick sönder så att jag fick reklamera dem och Triumph 10 visade sig vara rena mardrömmen för mina fötter, jag fick världens skav av dem! Så det var ju bara att påbörja jakten av nya skor och denna gången ville jag inte prova på något nytt märke utan köra på gamla trogna Asics. Först köpte jag lättviktskorna Lyte33 3 som jag fullkomligt ÄLSKAR! Iförrgår klickade jag hem skorna som ni kan se på bilden ovan, nämligen Asics Gel DS Trainer 19. Jag fullkomligt älskar färgerna på skorna! De är så fina och jag blir riktigt glad över dem. :)

maj1
Idag testade jag mina nya Asics DS Trainer 19 i form av intervaller i stege på löpband. Jag blev kär! De satt som ett smäck, kändes lätta och dämpade bra. Nu hoppas jag bara att de är lika bra på längre sträckor utomhus också! Intervallerna jag körde bestod av följande upplägg:

Uppjogg: 15 min i zon 2-3
Arbete: 2×4-3-2min i zon 5b-c med 90sek vila mellan intervallerna
Nedjogg: 15 min i zon 2

Intervallerna kändes riktigt bra, jag märker att min utveckling går framåt då jag hade ett snittempo på 4:00-4:15 min/km under intervallerna. Något som dock oroar mig är att jag är öm i höger hälsena (förmodligen från marklyften i tisdags) och jag tror det är en miniinflammation. Nu ska jag ta det lugnt tills hälsenan känns helt ok så att jag inte drar på mig någon onödig skada till Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon.