jun26

Denna dag inledde jag med att ta en skön morgonlöprunda på 5 km med fartlekar. Totalt varade passet i nästan 25 minuter och jag inledde det med att ta det ganska lugnt första 1 km i pulszon 2-3 för att sedan köra fartlekar i ca 2 km. Jag växlade mellan att kötta på ca 1 minuter i övre pulszon 5 för att sedan gå ned under mjöljsyratröskeln i pulszon 4 ca 4 min. Detta upprepade jag några gånger innan jag joggade ned i pulszon 2 ca 2 km.

När jag kom hem var det bara att ladda om med en andra frukost, samla krafter för att sedan dra iväg på veckans andra crossfitpass! Till min förtjusning så innehöll den löpning idag! Tjohoo! Min styrka. :P

Dagens WOD såg ut som följande:
A) Styke-/teknikdel
SLITJERK
3 rep x 1 50% av max
3 rep x 1 60% av max
3 rep x 2 70% av max
2 rep x 3 75% av max

B) AMRAP 18 min
5 armhävningar ståendes på händer
10 Burpee boxjump (45cm)
10 Utfallssteg med viktskiva över huvud (20 kg)
20 V-situps mot vägg
200 meter löpning

Styrke-/teknikdelen för min del blev nästan enbart teknik, min coach Johanna hjälpte mig extra mycket att hitta rätt känsla. Så jag fokusera inte så mycket på vikt och hur många reps jag gjorde. Jag började med enbart stången som väger 20 kg. Sedan lades 10kg på i slutet. Så totalt körde jag 30 kg som mest på Slitjerken. AMRAPEN går ut på att man ska köra så många varv som möjligt på 18 minuter med de övningar som står. Jag klarade av totalt 4,5 varv vilket jag är stolt över. Jag var såklart starkas i löpningen, där drog jag på och sprang snabbast av vad jag kunde bedöma, men däremot så var jag svagast i styrkedelen. Vilket är väldigt väldigt förståligt med min taniga löparkropp. Min kropp skrek gång på gång att detta var HELT fel, att jag skulle sluta bums. Vad gör jag för tokigheter? Göra armhävningar upp och ned…

Men kul hade jag, och det märks verkligen att mina muskler får arbeta! Sådan träningsvärk jag har nuförtiden har jag inte haft på sjukt länge. Det är gott! :) Jag längtar verkligen tills resultaten märks i löpningen, för just nu känner jag mig bara tung som bly och inte kommer någon vart när jag kör mina löppass pga den skumma träningsvärken.