Jag skrev nyligen om hur Zmarta Health Index kan hjälpa oss att hitta nya och olika sätt att hålla oss i form. Det gjorde att jag började tänka på vad det finns för teknik där ute som eventuellt kan hjälpa oss att få ut ännu mer av vår träning med hjälp av lite digital assistans.

Från appar som kan hjälpa till att hitta nya joggingrutter till hemsidor som kan inspirera oss med de senaste evenemangen så är här några sätt som du på ett digitalt sätt kan utrusta dig med det som krävs för att få en ännu bättre joggingupplevelse.

En app som jag har sett att andra använder är the Runkeeper app. Den använder GPS-teknologi för att ge mängder av information om din träning så att du kan analysera hur många kalorier som du bränt och som också ser till så att du inte tränar för mycket – det är framförallt användbart om du har problem med hälsan, som jag.

En annan fantastisk sak med Runkeeper är att den kan ge dig mål som hjälper dig att kontinuerligt förbättra din kondition och det breda utbudet av användargenererade rutter fungerar perfekt när du vill utforska nya områden att jogga i!

Självklart finns det stunder då vi alla behöver ta lite råd från proffsen från den atletiska världen. Jag var antagligen inte ensam om att bli inspirerad av det episka loppet vid Karlstad Maraton förra månaden, och jag är verkligen inte ensam om att se fram emot OS i Rio i sommar. Detta episka sportevenemang ger mig alltid lite extra inspiration inför mitt nästa springpass.

Det är synd att Sveriges egna Isabellah Andersson inte kommer delta i OS på grund av skada. Istället känner jag mig lite lockad att ta min på Betwayapp och placera ett par bet på Tiki Gelana som tog guld förra gången år 2012 vid kvinnornas maraton.

Jag kan verkligen inte komma upp i samma hastigheter som OS-stjärnorna, men med Spotifys spellistor som är gjorda för att göra det så roligt som möjligt att jogga så kan jag i alla fall ha lite extra roligt när jag är ute och springer under tidiga morgnar!

Spotify har också introducerat en intressant joggingtjänst som använder din smartphones sensorer för att matcha hur snabbt du springer och sen hitta rätt musik som matchar din takt, vilket kan få dig att hålla igång lite extra länge.

Såklart vill du inte springa ihjäl dig, så det är alltid bäst att försöka ta det allt lugnare medan du närmar dig slutet på din joggingtur. Detta är den perfekta tidpunkten att använda dina appar för att kolla in dina springtider och se hur det gått för världsstjärnorna och om dina bets kammat hem några vinster!