Stadsloppet-solsta-foto-128

Fotograf: Fredrik Karlsson/solstafoto

Jag har nyligen kommit hem från en fantastiskt underbar löparfest här i min hemstad, nämligen 35e upplagan av Karlstad Stadslopp. Jag hade från början inte tänkt delta, ni som följt mig ett tag vet ju att jag har haft problem under ganska lång tid med min ena stortå (lös nagel och hallux valgus) men jag kunde inte stå emot när det visade sig bli så fint väder och när Friskis & Svettis räknat med mig. Så jag och min kompis Anna taggade ihop oss innan start och peppade varandra.

Väl vid startlinjen så körde värmde vi upp med lite jympa som Sats stod för, vi var ganska ensamma i vår grupp att göra detta då de flesta verkade vara i andra tankar. Jag och Anna stod i startgrupp Gul som var avsedd för löpare som hade målet under 42 min. När jag anmälde mig för länge sedan kändes detta rimligt, idag gjorde det verkligen inte det. Men både jag och Anna tog detta som en kul grej och sög in oss av all positiv energi som det bjöds på, idag skulle vi enbart ha roligt!. :) Extra kul var det att en läsare (Carl-Johan om jag minns ditt namn rätt) kom fram och önskade mig lycka till. Jag hoppas att du läser detta för det gav mig så grymt bra energi och jag blev så glad! Tack! Jag hoppas att du nådde ditt mål med dagens lopp.

När startskottet gick så kände jag mig väldigt glad och förväntansfull, mina tävlingsnerver kopplades in och jag gick ut i ett 4:20-tempo som kändes väldigt rätt för ben och kropp. Dock märkte jag ganska snart (runt 1 km) att min tå inte ville vara med alls, så jag lyssnade till dess signal på smärta och sänkte tempot till 4:45 som jag höll mig omkring resterande delen av loppet. Jag passade på att njuta och leva här & nu, suga in alla intryck och folkjubel. Vilken fantastisk känsla!

Jag passerade mållinjen på 47:50 min, en tid som jag är ruggit nöjd med även om det är långt ifrån PB. Men jag visste egentligen redan innan att idag skulle jag inte springa något PB och därmed gick jag in med en helt annan inställning. Nämligen att njuta av varje sekund!

Jag vill även ge ett stort tack till alla vänner, bekanta, kollegor, klienter och läsare som hejat på mig idag! Jag ägna dessa 47:50 min åt att tänka tillbaka på allt jag gjort, att jag för 3 år sedan sprang detta lopp för första gången och att jag ett halvår tidigare knappt kunde ta mig ur sängen vissa morgnar samt den utveckling jag gjort till där jag är idag. Det gjorde mig tårögd av lycka i kombination med all värme och energi ni givit mig idag. Vilket har gett mig sådan motivation och inspiration att jag ser verkligen fram emot att slå mitt PB i både 10 km och halvmarathon till höst i Stockholm. Det är NI som sett till att denna dag blev så perfekt och underbar. NI har idag fyllt mitt hjärta med så mycket värme och glädje at
t ni inte anar. Ni är bäst!!

Och till alla er läsare som sprang loppet och inte mötte, grymt jobbat! Heja er!

stads