Tidigare pulsklockor som Garmin skapat har pulsen mätts med hjälp av ett pulsband runt bröstkorgen. Nu i juni släpper Garmin sin första pulsklocka (Garmin Forerunner 225) som mäter pulsen via handleden genom en optisk sensor som lyser igenom huden på handleden och mäter mängden ljus som kommer tillbaka utefter hur blodet pumpar.

Eftersom Garmin tillhör mitt favoritmärke när det kommer till pulsklockor är jag väldigt spänd och nyfiken på klockan om den verkligen fungerar. Jag har nämligen alltid varit skeptisk mot pulsklockor som mäter pulsen via handled, men tekniken går ju framåt vad det gäller allt och det kanske börjar bli dags att vidga ögonen lite? Jag tror dock inte jag kommer köpa klockan själv då jag inte har speciellt stora besvär med att bära pulsband, men för den som tycker det är obehagligt så är ju detta ett superbra alternativ. Förutsatt att den funkar som den ska.

Förutom de vanliga löpfunktionerna (puls, distans, tid, pulszoner m.m.) fungerar också klockan som en aktivitetsmätare och räknar steg, kalorier och distans samt din sömn i vardagen. Precis som ett aktivitetsarmband som är så populärt idag. Klockan kommer att kosta runt 3000 kr.

Hur går era tankar kring klockan? Kanske funderar du till och med på att investera i en?