Tjohooo! Måndag är äntligen här och ni vet ju vad det innebär? ;) Armhävningsutmaningen startskott!! Jag är supertaggad, det här ska bli så kul! Speciellt eftersom det visade sig att ni var så många som nappade på min idé och vill köra tillsammans med mig, hela 22 stycken! Det gör mig ännu mer taggad!! :D Hur är det med er, är ni taggade? Det här kommer bli så jäkla bra. Det känner jag på mig. Tillsammans ska vi klara detta och nå vårt mål att genomföra fler och starkare armhävningar. Underbart!

Använd kommentarsfältet för att peppa varandra! Det är ju det denna utmaning är till för. Vi ska alla vara ett team som genomför detta tillsammans, jag är bara en ”medlare” som håller i det hela. Hur kändes det för er att göra maxtestet igår? Bra? Dåligt? Ventilera gärna era känslor/tankar och berätta också VARFÖR det kändes bra eller dåligt. Oavsett vilket ska du komma ihåg att du inte ska jämföra dig med någon annan, detta är DIN kamp till utveckling. Ingen annans! Och jag kan garantera att du kommer märka skillnad på dessa 6 veckor.

Nog snackat. Nu kör vi!!

Armhävningsprogram vecka 1

Programmet sträcker är uppdelat i 3 ”armhävningspass” per vecka med ett maxtest var 14e söndag. Igår (alt. idag om ni var sent ute.) gjorde ni ett sådant maxtest som avgör vilken nivå ni ska ligga på de följande 14 dagarna. Nivåerna hittar ni i de lodräta kolumnerna. Jag klarade som sagt 4 strikta armhävningar igår och ska därmed ligga i den lodräta kolumnen längst till vänster. Eftersom alla har olika planer i livet så har jag inte satt fasta dagar, utan ni får själva disponera ut passen under veckan. Enda kravet är att ni ska ha minst 1 dags vila mellan alla pass. Jag kör tisdag, torsdag och lördag. Så ni som vill vara med mig är det! :) Varje måndag kommer jag släppa veckans nya schema, här kommer denna veckas schema:

vecka1

 

Klarade du inte ens att göra en armhävning? Eller bara ett fåtal? Nu under ”träningsveckan” är det då okej att inte gå enda ned med bröstet, men kom ihåg att inte fuska av lathet! Då sker ingen utveckling och det är ju det vi vill ha. Som jag skrev igår vill jag att ni undviker att stå på knä. Använd er av en pall, bord, bänk istället att luta er mot och sänk sedan successivt isf. Klarar du att göra 1 armhävning? Gör det och gå sedan på upphöjningen. När vi sedan gör maxtestet igen om 13 dagar är det strikta som gäller! För att se utvecklingen. Utefter det resultatet sedan kommer du kanske sättas i en ny kolumn för att det ska bli så individuellt anpassat som möjligt. :)

Priset

Som jag skrev igår så utlovade jag ett fint pris som samtliga som antagit utmaningen har chans att vinna om vi blev tillräckligt många och det blev vi ju till min förtjusning! Jag har tänkt att den som gör bästa utveckling (utefter sitt maxtest igår) vinner detta pris, vilket kanske ger er en extra sporre? Eller misstar jag mig? Det handlar alltså inte om vem som gör flest armhävningar utan vem som har utvecklats sig bäst. Självklart är det frivilligt att vara med och tävla, men den som vinner kommer få maila en video till mig där denne utför sina armhävningar på sista maxtestet för att det ska bli rättvist. Vad består priset av då? Jag tänkte hålla det som en hemlighet ett tag till, men jag kan avslöja att det har med träning och göra samt att du har nytta av det/den under ditt träningspass.

Vill du också anta utmaningen?

Missade du igår att göra maxtestet? Lugn. Du har fram till imorgon (tisdag) på dig att göra maxtestet. Klicka här för att läsa mer hur du antar utmaningen samt för att anta den.