Sponsrat inlägg.

Det är December och snart julafton. De allra flesta har ställt av sin grill för vintervila, med har du inte det eller är sugen på att testa något nytt? Plocka då fram den! För finns det något mysigare än när vi grillar ute med familjen en härlig vinterdag vid utomhusaktiviteter som pulkaåkning, skridskoåkning eller liknande? I detta inlägg bjuder jag på två recept som du kan använda dig av.

Kolbullar

Kolbullar är ett svenskt gamalt recept som arbetare åt ute på fältet. Riktigt goda och vintriga. Här kommer recept för 2 personer.

Du Behöver:
– 2 paket bacon
– 3 dl vatten
– 2 dl vetemjöl
– 0,5 tsk salt

Såhär gör du:
1. Tärna fläsket och stek halva mängden i panna över eld.
2. Blanda ihop vatten, mjöl och salt i en bunke. När fläsket är knaprigt, slå halva smetmängden ovanpå.
3. Stek bullen, men inte på för hög värme i cirka 3 min. Vänd bullen och stek den cirka 2 min till.

 

Grillspett

Enkelt, gott och passar alla. Det är bara att välja dina egna ingredienser och grilla. Jag brukar använda mig av haulomiost, champinjoner, paprika, zucchini m.m. Pensla lite olja blandat med valfria kryddor på spettet innan grillning.

 

4 TIPS TILL ATT GRILLA UTOMHUS PÅ VINTERN

  • Förbered så mycket du kan inomhus. Det är ingen idé att hacka, röra och skära i kylan. Du kommer bara att frysa.
  • Se till att det finns varm dryck, det värmer och gör dig varm inifrån.
  • Använd torgvantar, det vill säga vantar med avklippta fingertoppar. Det värmer, men du kan ändå lättare fixa med maten.
  • Ställ grillen nära en ingång till huset – då blir det enklare att springa in och hämta mat och gå in en stund och värma sig.