Träningsförbudet är borta och jag har tillåtelse att få börja träna igen. Perfekt! Nu kan träningen för München Marathon i Oktober börja igen. Idag gav jag mig därför ut på ett lunchpass löpning med stegintervaller. I detta inlägg får du ta del av dagens passupplägg. Enjoy!

Under ca 1,5 veckor har jag haft totalt träningsförbud pga extrema problem med min hud, nu har jag fått hjälp med huden och går på behandling med kortison och antibiotika. Vad det är vet man inte och svarar inte min kropp på denna behandling som tilltänkt misstänks det en kronisk hudsjukdom som jag kommer att utredas för. Tråkigt men jag hoppas på att det bara är något temporärt och att behandlingen som jag får nu funkar.

Hur som helst, idag sprang jag mitt första löppass på (i min värld) mycket länge. Ni kan säkert förstå vilken glädje och frihet det var? Idag körde jag stegintervaller på lunchen, ett pass som är varierande och roligt. Därför tänkte jag dela med mig av passet här nedan.

Såhär gör du passet:

Uppvärmning: 10-15 min lätt jogg följt av 2 koordinationslopp/stegringslopp på 60-100 meter.
Pass: Intervaller i en stege på 1-2-3-4-3-2-1 minuter. Lika lång vila efter intervallen som självaste intervallen. Håll ett högt tempo i början för att sedan sänka tempot något för varje intervall fram till 4 min. Därefter höjs tempot igen och avslutas i samma tempo som den första intervallen.
Nedvarvning: Lätt jogg hem följt av några minuters rörlighet/stretch samt varm dusch.

För mig gick passet förvånansvärt bra med tanke på omständigheterna jag haft den senaste tiden. Jag kände mig stark och frisk. Till helgen väntar ett långpass på 20 km som jag ser fram emot.

Hur gick det för dig med passet? Berätta gärna.