img_0001

 

Jag har fått frågan om att publicera fler träningspass i mina sociala medier. Varför inte? Tänker jag. Idag tänkte jag därför bjuda på ett kombinerat konditions och styrkepass riktat till löpare/triathleter som jag själv utförde idag innan jobbet. Jag kan gissa att många av er läsare inte är ett större fan av gym precis som jag och kanske inte ens har ett gymkort. Detta pass kan alla utföra, vart som helst och när som helst. Inga ursäkter med andra ord! Nu kör vi!

UPPVÄRMNING: Börja med att värma upp ordentligt. Själv började jag med en lätt jogg på 5 min för att sedan gå över på lite löpskolning och rörlighetsträning. Totalt blev uppvärmningen på ca 15 min.

PASS: Efter uppvärmningen drar vi igång själva passet som kommer att bestå av en inledning och avslutning med löpning där du springer så fort du kan. Detta kallar vi cash in/out. Däremellan körs 3 varv av olika styrkeövningar. Första varvet 100 reps på varje övning, andra varvet 50 reps på varje övning och 3e varvet 25 reps på varje övning. Notera din totala tid av själva passet så att du vid ett senare tillfälle kan göra om det och se ev. framsteg!

  • Cash in: 2 km löpning
  • 100st – 50st – 25st vristhopp/hopprep
  • 100st – 50st – 25st Knäböj
  • 100st – 50st – 25st Armhävningar
  • 100st – 50st – 25st situps
  • Cash out: 2 km löpning

OBS! Glöm inte att varva ned och stretcha ordentligt efter passet!