I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mitt passupplägg för dagen inför Womens Health Halvmaraton. Idag var det dags för ett utav mina favoritpass, nämligen tröskelpass. Jag älskar känslan av att känna sig stark och kunna springa länge i ett högt tempo. Syftet med ett tröskelpass är att höja sin anaerobiska tröskel genom att springa strax under mjölksyratröskeln.

Såhär gör du passet:

Uppvärmning: Lätt jogg 5-10 min följt av lite löpskoleövningar och 2 stegringslopp/koordinationslopp.
Pass: 2×10 min i zon 4 (80-90% av maxpuls). 2 min aktiv vila/lätt jogg mellan “intervallerna”.
Nedvarvning: 10-15 min lätt jogg.

Eftersom det varit så extremt dåligt väder utomhus de senaste dagarna som bidragit till isgata men även råkyla så valde jag att utföra dagens pass inomhus på löpband. Mycket pga att inte utmana ödet med mina leder och reumatiska sjukdom men också för att inte halka/skada mig. Jag känner mig nöjd med passet och kan nu njuta av en god helg!