Från och med den här veckan vill jag jobba ännu mer med uthållighet i längre sträckor, ett enkelt och effektivt sätt att göra detta är att avsluta distanspass med en tempoökning. I dagens inlägg tänkte jag dela med mig av mitt passupplägg för dagen inför Womens Health Halvmaraton.

Såhär gör du passet;

Uppvärmning: 5 minuter lätt jogg
Pass: Börja med 7 km distans i ett något högre tempo än när du ska ut på ett långpass. Gå sedan direkt över på 2 km tempo där du håller det tilltänkta tempo du tänkt hålla under dina målfart under t.ex. en tävling.
Nedvarvning: 10-15 min lätt jogg

Mitt mål är att ta mig runt Womens Health Halvmaraton under 2h. Första 7 km distans höll jag ett tempo på runt 5:45 min/km och de sista 2 km på ett tempo av 5:15 min/km. Idag var det inte riktigt min dag, men jag fixade passet enligt planen ändå så jag är nöjd!