Som ni vet väntar New York Marathon för mig den 4 November, en upplevelse jag sent kommer glömma! Vad jag har hört är publiken i klass med Ironman Kalmar, och då är den oslagbar! Hur som helst har jag ju distansen i benen sedan innan med måååånga långpass inför Ironman. Därför tänkte jag fram till 4 November dra ned på träningsmängden och lägga in mer intervaller istället för att se om det kan resultera i lite snabbare tid. I dagens inlägg tänkte jag dela med mig av veckans intervallpass, ENJOY!

5 x 120-90-60 sekunder

Uppvärmning: Lätt jogg 5-10 min + lite löpskolning
Pass: Veckans intervallpass bestod alltså av en “trappa” nedåt där första setet bestod av 5x2min, andra setet 5x90s och 3e setet 5x1min. Gå eller ståvila 30s mellan varje intervall och en setvila på 2 min (gång).
Nedvarvning: 10 min jogg + lite rörlighet

Passet gick bra. Det kändes roligt att få springa i lite fart igen då det var länge sedan sist. Känslan jag har är att jag bara längtar tills jag får springa nästa löppass (om 2 dagar). En känsla jag är väldigt glad att jag har eftersom det lika gärna kunde vara tvärt om – att jag inte vill springa en meter till (som jag hade för några månader sedan). Speciellt med tanke på att jag nyligen gjort en Ironman… Detta kan ju inget annat än att luta åt gott håll inför New York Marathon. Som jag längtar! Tjohoo!