Trailerpass hemma i vardagsrummet är bland det tråkigaste som finns, men det blir betydligt roligare om man kan följa ett färdigt pass. Idag cyklade jag ett cykeltrainerpass och i detta inlägg kan du ta del av mitt passupplägg och utföra det själv.

Enkelt, kul och under 60 min långt. Perfekt! Vågar du prova?

I förmiddags lånade jag Tomas (min blivande sambos) cykel och rev av ett trainerpass i vardagsrummet tillsammans med bra musik på Spotify. Att träna på en cykeltrailer är oerhört långtråkigt, det är jag nog inte ensam om att tycka. 1 minut känns som minst 10 minuter. För att göra träningspasset genomlidit är det för mig extremt viktigt att ha ett färdigbyggt pass med ett syfte och mål. Jag vill veta exakta minuter, puls/kadens som ska hållas när osv. Vips så blir träningen helt plötsligt rolig! Iaf för mig som älskar landsvägscykling. Idag tänkte jag dela med mig av det trainerpass jag gjorde hemma i vardagsrummet. Det funkar lika bra med en motionscykel.

Dagens färdiga trainerpass:

Uppvärmning/Nedvarvning: 10-15 min rull på lätt motstånd.
Pass: En stege som går nedåt med avslutande maxintervaller. 1 min aktiv vila mellan intervallerna. Setvila 2 min.

  • 2 x 4-3-2 min.  Ha samma belastning på samtliga intervaller men öka kadensen (antalet tramptag per minut) för varje intervall. När du gjort alla 3 intervallerna har du en längre vila på 2 min innan du upprepar detta 1 gång till. Avsluta med 2 min aktiv vila.
  • 4 x 1 min. Dags att avsluta med 4 st 1 minutersintervaller där du ger allt. Fortfarande samma belastning som innan. 1 minuts vila mellan intervallerna.

För min del var det riktigt länge sedan jag satt på en lvg-cykel nu, senast var nog i oktober när jag cykelpendlade till jobbet. Därför var det riktigt roligt att få cykla på en lvg idag även om det inte var min egna cykel jag är van vid. Dagens träningspass gick därför sjukt bra, massa energi och cykelglädje fanns till förfogan. Trots att Tomas cykel är alldeles för stor för mig. Förhoppningsvis blir det något mer trailerpass innan jag åker hem till Värmland igen. :)

Har du tips på bra trainerpass? Delge gärna ditt favoritpass som en kommentar.