Träna och bidra till välgörenhet samtidigt! Hur bra låter inte det? Jag ska under 2017 skänka 1 kr för varje genomfört träningspass till hjärt- & lungfonden. Är du med mig?

2016 var det år som jag la ner stora delar av min själ till en insamling genom Team Rynkeby Värmland till barncancerfonden där vi bidrog med strax över 2 miljoner kronor. Jag saknar detta, känslan av att göra skillnad och faktiskt göra det!

Tyvärr har jag i år inte tiden att vara med i detta välgörenhetsprojekt då det tar enormt mycket tid, men jag vill fortfarande göra något. Därför har jag startat ett eget projekt (inspirerat av musikhjälpen) där jag kommer att skänka 1 krona för varje pass jag tränar under året till en välgörenhetsorganisation. Varje år kommer det att vara olika organisationer och i år har jag valt Hjärt- lungföreningen. Det tar inte mer tid än vad jag redan lägger ut samtidigt som det gör skillnad och det bästa av allt, du kan också vara med!

Tanken är att jag sedan varje månad ska skänka summan av det antal pass jag gjort under månaden till mitt insamlingskonto på hjärt- lungfonden. Min förhoppning är att fler blir inspirerade att göra samma sak under årets gång eftersom jag själv inte kan träna hur mycket som helst, även om jag vill. Ensam är stark men tillsammans är vi ännu starkare!

 

Vill du också vara med?

Klart du ska vara med. Det är enkelt. Träna som vanligt men håll räkningen på antal pass du tränar per månad. Vid månadens slut skänker du sedan antal träningspass i kronor till mitt insamlingskonto på hjärt- och lungfonden enkelt via t.ex. sms eller annat betalmedel.

Hashtaga gärna #varjepassräknas2017 på sociala medier som instagram, twitter, Facebook m.m. i anslutning till projektet. T.ex. när du utfört ett pass eller skänkt en gåva.

 

Varför hjärt- och lungföreningen?

Iår har jag valt hjärt- och lungföreningen som organisation. Det är inte bara gamla som drabbas av hjärtfel utan även nyfödda. Jag är en av dem. Jag föddes med blåsljud på mitt hjärta. Oftast brukar detta växa bort och därför väntar man med en operation/ingrepp tills barnet blivit lite äldre. Jag blev lyckligt lottad där mitt blåsljud växte bort. Vägen till det att jag blev ”friskförklarad” gick jag tillsammans med mina föräldrar på regelbundna hjärtkontroller med ultraljud. Nu slutade det lyckligt för mig, men för alla gör det inte det. Därför är det viktigt att denna hjälp finns för att kunna upptäcka och göra eventuella ingrepp i tid.

Alla kan drabbas av hjärtfel, ung som gammal. Genom att skänka gåvor till forskning kan vi rädda liv!