kontor

Det finns de tillfällen som motivationen faktiskt finns där för träningen, men kanske saknas i just löpningen. Du kanske tycker det känns motigt och tiden räcker inte till precis just nu som också gör att du inte prioriterar löpträningen. Varför inte då ta med löpningen till lunchtimmen på jobbet? 

Om du har lätt för att bli trött, framförallt på jobbet, är detta ett jättebra sätt att återfå krafterna på. Det räcker med så lite som 15 minuter träning för att du ska få ny energi och känna dig pigg igen. Det minskar stressen, stimulerar kreativiteten och framförallt höjer hormonerna som gör dig pigg och glad.

 

4 effektiva lunchpass:

Alla pass inleds med 10 minuters rask gång eller jogg följt av några rörlighetsövningar. Lika så avslutas varje pass med 5-8 minuters jogg eller rask gång samt några stretchövningar med fokus ben (baksida-/insida- och framsida lår, vader, höftböjare m.m.)

  • Hitta en lång trappa. Gå först upp och ned för trappan i bra tempo några gånger för att sedan springa uppför trappan och gå/jogga ned. Vill du ha en utmaning kan du göra olika övningar för att ta dig upp i trappan. T.ex. upphopp med knäböj till varje nytt trappsteg, Skridskohopp, springa varannat trappsteg uppför trappan, jämfotahopp m.m. Låt fantasin flöda!
  • Run-and-talk. Få till två flugor i en smäll, ta med dig din kollega ut på en distanstur och prata om det ni ska ha gjort under turen.
  • Fartlek. Spring en distans på 20-30 minuter där du lägger in korta ruscher i mellanåt. Använd dig gärna av en kuperad bana (förslagsvis ett motionsspår) där du t.ex. kan använda backarna åt att ruscha uppför.
  • Arbetsplatsen blir gym. Använd dig av din arbetsplats och kör ett minicirkelpass där du omvandlar din miljö till ett gym. placera händerna mot skrivbordskanten med ryggen emot och gör 10-15 dips, vänd på dig och gör 10-15 armhävningar (eller på golvet). Därefter gör du 10-15 knäböj och avslutar med reversed crunch (som du hittar i föregående mail) 15-30 sekunder. Repetera 4-5 gånger.