Sedan jag kom hem från New York har löpningen känts tung men styrketräningen desto roligare, i dagens inlägg bjuder jag på att träningspass med hantlar och TRX-band att utföra i hemmet eller på gymmet.

Det är lite tråkigt att löpningen känns tung just nu men jag tror det beror på att det tar längre tid än vanligt för min kropp att återhämta sig med tanke på vädret och min kroniska sjukdom (reumatism som påverkas av bl a väder). Dessutom har jag haft svårt att sova och mycket att göra på jobbet… Att vädret är grått och trist gör det ju heller inte speciellt motiverande att gå ut och springa.

Däremot som jag nämnde tidigare känns styrketräningen mycket roligare just nu, något jag aldrig kunde tro för 1 år sedan. Jag märker resultat i form att jag blir starkare och det känns skönt. Så jag kör på!

Idag körde jag följande styrkepass med hantlar och TRX-band:

3 varv av:
– 10 knäböj + axelpress med hantlar
– 10 TRX låg rodd

3 varv av:
– 10 utfall bakåt med hantlar i händerna, varannat ben (räkna båda sidor)
– 10 bicepsdrag i band

3 varv av:
– 10 höftlyft med hantlar/skivstång på höften
– 10 TRX hög rodd

3 varv av:
– 10 bänkpress med hantlar
– 10 TRX Y