Idag bjuder jag på ett enkelt, snabbt och smidigt recept som går snabbt att tillaga. Även denna gången kommer receptet att bestå av en fiskrätt eftersom jag själv har snöat in mig lite mer på fisk just nu. Ni som följer min blogg vet ju dessutom hur tråkigt jag tycker det är att laga mat och därför också värdesätter nyttig ”snabbmat” också, så jag hoppas ni finner detta recepttips givande. Enjoy!

Du behöver:

 • 500g bönpasta (eller vanlig pasta om du vill)
 • 2 rödlökar
 • 2 burkar konserverade körsbärstomater
 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 burk tomatsås
 • 1 tärning grönsaksbuljong
 • 3 burkar tonfisk
 • salt, oregano, chilipulver, peppar m.m. för kryddning
 • riven parmesan och ruccola som tillbehör

Såhär gör du:

 1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
 2. Skiva och hacka 2 st rödlökar. Fräs dessa med olivolja i en rymlig stekpanna tillsätt därefter de 2 konservburkar med körsbärstomater och 4 pressade vitlöksklyftor.
 3. Tillsätt 1 burk tomatsås och 1 tärning grönsaksbuljong som du sedan låter puttra i ca 4-5 min.
 4. Rör därefter ned 3 burkar tonfisk (jag använde tonfisk i olja) som är avrunna i såsen. Blanda därefter såsen med pastan och smaka av med kryddor.
 5. Servera pastan med massor av ruccolasallad och toppa det hela med riven parmesanost.

Smaklig måltid!