Det var ett tag sedan jag delade med mig av något enkelt och nyttigt matrecept här i bloggen, så i detta inlägg tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept med torsk efter förfrågan på mitt instagramkonto (@marathonemma). Den är så sjukt god och också så enormt enkel att göra! Det kan inte bli bättre med andra ord. Enjoy!

Du behöver:

500g torsk (2 förpackningar fryst torsk)
70-100g färsk spenat
2 dl creme fraiche
1 paket saffran
2-3 vitlöksklyftor
1 ask körsbärstomater

500g potatis
600g blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar

Såhär gör du:

Potatis-/blomkålsmos: Skala och kola potatis samt blomkål som du sedan mixar samman till ett mos, tillsätt mjölk till önskad koststens och smör samt salta och peppra efter smak.
Torsk i ugn: Salta/peppra fisken och lägg i en ugnsfastform med spenaten. Rör ihop crème fraîche, saffran och vitlök med 0,5 dl vatten. Häll såsen över fisken och lägg dit körsbärstomater. Tillaga fisken i ugnen på 200 grader till fisken har en innertemperatur på 48°, ca 30 min.

Smaklig måltid!