pasta-1

 

Här om dagen så publicerade jag en bild i mitt instagramkonto (@MarathonEmma) på kommande veckans matlådor som skulle innehålla en pastarätt med krämig spenat-,valnöt- och svampsås. Det var en del som frågade om receptet så jag tänkte att jag delar med mig av det här. Ni som känner mig vet att jag vill ha snabb och enkel mat att laga då jag hatar att laga mat, så denna maträtt är självklart både enkel och god. Enjoy!

Du behöver:
– 1 paket “rolig” pasta
– 1 paket fryst spenat
– 2 burkar smaksatt creme fraiche (jag använder vitlök och parmesan)
– 1 ask champinjoner
– 1 paket bacon (om du vill, annars blir det vegetarisk mat)
– Valnötter efter tycke och smak, ju mer desto godare, men minst 1 dl.

Såhär gör du:
1. Koka upp vatten i en stor kastrull medan du skivar champinjonerna och klipper/hackar baconet i bitar. Stek/fräs sedan champinjonerna och baconet i stekpanna.
2. När vattnet kokat upp har du i pasta och låter det koka.
3. Ha i den frysta spenaten i champinjonerna/baconet och låt det gosa ihop sig.
4. Ha i creme fraichen och låt det fortsätta att gosa ihop sig någon minut.
5. Rör ned valnötterna som du grovhackat.
6. Avsluta med att röra ned spenat-/valnötssåsen i pastan och servera sedan.

SMAKLIG MÅLTID!