Jag har snöat in mig lite på att äta mindre rött kött och mer fisk just nu för mina leders skull, så idag tänkte jag dela med mig av ett gammalt recept på en fisksoppa som jag tycker väldigt mycket om. Saffran är sjukt gott till fisk om ni frågar mig. Enjoy!

Du behöver:
– 600g vit fisk
– 2 vitlöksklyftor
– 250g morötter
– 4 tomater
– 125g salladslök
– 1 dl creme fraiche
– 150g sugar snaps
– Saffran
– Baguette (om du vill ha)

Såhär gör du:
1. Skala och skär 250 g morötter i ca ½ cm tunna slantar. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig gryta och fräs morotsslantar och 2 vitlöksklyftor (pressade) på medelvärme i cirka 3 minuter.
2. Under tiden, skär 4 tomater i ca 2 x 2 centimeter stora bitar. Strimla 125 g salladslök tunt.
3. Tillsätt 9 dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tärningar fiskbuljong, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka upp och vispa sedan ner 1 dl crème fraiche och 1 pkt saffran. Tillsätt tomat och salladslök och koka 2 minuter.
3. Skär ca 600 g sejfilé i cirka 3 x 3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg även ner 150 g sugar snaps. Sänk värmen och låt soppan sjuda 3-5 minuter. Rör inte, då faller fisken sönder. Servera med nygräddad baguette om du vill.

Smaklig måltid!