I början av året beställde jag en skrivbok från personligalmanacka.se. En sida som tillverkar lite roligare almanackor (och nu även skrivböcker). Förr i tiden, innan jag gick över helt till digitalt, beställde jag även almanackor därifrån.

Idag fick jag leveransen och jag blev mycket nöjd, denna skrivbok kommer att bli min nya dagbok!

Ja, du läste rätt. Dagbok. För er som har följt mig genom åren vet redan att jag är lite annorlunda med att skriva dagbok. Något som jag har gjort större delen av mitt liv, ända sedan jag lärde mig skriva i princip. Dagboksskrivandet har varit en viktig del i mitt liv, där samlar jag mina tankar och funderingar för att kunna reflektera över dem och skapa någon form av personlig utveckling.

När jag var yngre handlade det mest om att berätta om dagen och få utlopp för mina känslor, men idag kan jag även reflektera i vad jag gjort bra för dagen och vad jag kunde gjort bättre. Jag kan också skriva ned stora händelser (både positiva och negativa) som inträffat och första känslorna kring dem. I slutet av varje månad gör jag sedan en summering där fokus ligger i att plocka fram dom bra sakerna.

Genom att göra detta kan jag både utveckla och boosta mig själv. Framförallt är det oerhört kul att gå tillbaka 5-15 år och läsa hur mina tankar gick då. Det är ofta då som man märker den stora utvecklingen, när man har den svart på vitt. Annars blir man ganska lätt “hemmablind”, som ni säkert känner igen. ;P

4 anledningar till att skriva dagbok:

  1. Du får utlopp för dina känslor.
  2. Du kommer alltid att minnas dina dagar.
  3. Du får möjlighet att utvecklas som person.
  4. Du kan följa din utveckling i mål du satt upp.

Skriver du dagbok? Eller kanske bloggar du? Dela gärna med dig av din bloggadress isf.