Jag trodde ALDRIG att jag skulle köpa en ny “vanlig” kamera efter att jag brände ut mig som fotograf. Men man ska aldrig säga aldrig då jag nu har köpt en ny kompakt systemkamera. Syftet med köpet är att ha en liten, lätt och smidig kamera att fånga vardagsbilder med i god kvalitet.

Det blev en Olympus Pen PL-9 med tillhörande kitobjektiv (14-42mm f/3,5-5,6 EZ Pancake) och två extra objektiv med fast bländare 17mm f/1,8 (vidvinkel) och 42mm f/1,8 (porträtt). Porträttobjektivet har jag inte fått än men det kommer förmodligen under veckan.

Jag tycker det är riktigt roligt att jag ÄNTLIGEN har fått tillbaka suget efter att fotografera fina bilder, ända fram till för några månader sedan har jag mått illa av bara tanken att hålla i en “riktig” kamera. Tanken att hålla i en vanlig systemkamera känns fortfarande inte så lockande men då är jag väldigt glad att tekniken har gått framåt något enormt sedan jag slutade som fotograf för ca 5 år sedan och dessa kompakta systemkameror har kommit fram på marknaden. Det känns som ett riktigt bra alternativ!

Tanken är alltså att vi (jag och min sambo) ska kunna ta härliga semesterbilder likaväl som jag ska kunna ta bra bilder till mitt arbete och lägga ut i sociala medier. Det kan vara från ett av alla mina maratonäventyr (nästa är New York) till bilder på bra övningar.

Självklart fick Esset (vår lilla dvärgschnauzertik) agera modell för första testbilderna med kameran ute i vår trädgård. Här nedan har jag använt mig av pancake-/kitobjektivet som medföljde kameran. Visst blev de förvånansvärt fina??!? Jag är mer än nöjd.

Utrusning: Olympus pen PL-9 +  M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm f/3,5-5,6 EZ Pancake.